Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν στη δυτική Γερμανία σφοδρές βροχοπτώσεις την Παρασκευή.

Κτίρια στο Σαρμπρίκεν, την πρωτεύουσα του Σάαρλαντ , χρειάστηκε να εκκενωθούν λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων και στήθηκαν κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών σε σχολεία με το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου να κάνει λόγο για «εκτεταμένες πλημμύρες» ειδικά στα νοτιανατολικά.

Ιδιαίτερα επλήγησαν οι περιοχές Νόινκιρχεν, Ζάαρπφλατ και Σαρμπρίκεν, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τις πλημμύρες. Σε κάποιες περιοχές κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους παίρνοντας μόνον τα χρειώδη μαζί τους, κατόπιν συστάσεως των Αρχών, ενώ πλημμύρισαν και οίκοι ευγηρίας.

100 λίτρα βροχής ανά τ.μ. σε λιγότερο από 24 ώρες

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο προεκλογική εμφάνισή του στο Σάαρλαντ, αλλά θα μεταβεί στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές συνοδεία της πρωθυπουργού του κρατιδίου Άνκε Ρέλινγκερ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας (DWD) κατέγραψε χθες Παρασκευή σφοδρές βροχοπτώσεις με 107 λίτρα βροχής ανά τ.μ. στο Σαρμπρίκεν-Ένσχαϊμ και το Μπέρους, όταν ολόκληρο τον Απρίλιο πέρυσι είχαν πέσει 74 λίτρα βροχής ανά τ.μ. κατά μέσο όρο στο κρατίδιο.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωί, ειδικά σε περιοχές δυτικά του Ρήνου, αλλά θα υποχωρήσουν σταδιακά αργότερα.

Διαβάστε ακόμη: