Στην κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λούζεται τον πολακισμό και καλά να πάθει είναι η απάντηση γιατί ακούστε τώρα πώς έχει μπλέξει ο κύριος Κασσελάκης. Έχει χάσει τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι για πολύ διάστημα ακόμα αρχηγός, είναι προφανές αυτό το βλέπει και τυφλός».

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην «Πρωινή Ενημέρωση», αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού στη Βουλή, «ο Κασσελάκης έχει κάνει πολλά λάθη αλλά αυτό ήταν το μέγιστο: Είσαι αρχηγός, αποφασίζεις να διαγράφεις τον Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς το αποφάσισες. Από την ώρα που το είπες, από το επόμενο δευτερόλεπτο άρχισε να λέει ο Κασσελάκης ”συγγνώμη Παύλο μου, αχ πόσο σ’ αγαπώ, πόσο στενοχωρήθηκα που σε διέγραψα, δεν θα ξανασυμβεί”».

«Τι συνέβη την επόμενη μέρα στη Βουλή; Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν γύρω από τον Πολάκη και τον χάιδευαν. Ξέρετε για ποιον λόγο; Γιατί ακούγανε τον αρχηγό να λέει ”Παύλο μου, πόσο σε αγαπώ” και σου λέγανε αυτός θα ξαναγυρίσει και θα είναι και πιο ισχυρός από πριν. Και οι βουλευτές τι έκαναν; Πήγαν σε αυτόν που είχε την εξουσία και τότε την εξουσία την είχε ο Πολάκης.

Τι έκανε ο Πολάκης από εκείνη την ημέρα και έπειτα; Άρχισε να βρίζει τη Λινού που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολείται με τις καταγγελίες του Πολάκη. Αν ο Κασσελάκης υιοθετήσει τις καταγγελίες του Πολάκη και διαγράψει τη Λινού, ποιος είναι ο αρχηγός του κόμματος; Ο Πολάκης ή ο Κασσελάκης;» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι «εμένα η Αθηνά Λινού δεν είναι φίλη μου, αλλά πολιτική αντίπαλος, ωστόσο αυτήν τη στιγμή με όλα όσα συμβαίνουν καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας».

«Αν διαγράψεις τον Πολάκη από το κόμμα, τι θα βγει να πει; ”Εγώ αποκάλυψα τη διαφθορά και αυτοί οι διεφθαρμένοι συγκάλυψαν τη διαφθορά”. Και γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι ικανός να είναι αρχηγός σε ένα κόμμα. Το να είσαι αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι εύκολο. Και όταν κάποιος μπορεί και βρίζει ακόμα και συναδέλφους του, χωρίς να έχει καμία ποινή, αυτό σε ένα κομμάτι κοινού- ευτυχώς όχι μεγάλο- τον καθιστά ήρωα. Άρα ο πολακισμός αρχίζει και εδραιώνεται και δεν είναι καλό για την Ελλάδα, έχω βιώσει τον πολακισμό στο πετσί μου», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να καταλήξει:

«Εγώ ξεκίνησα την κόντρα με τον Πολάκη γιατί όταν πήγα το 2015 στη Βουλή, άρχισε να κάνει bullying σε όποιον έβλεπε μπροστά του. Εγώ στο bullying είμαι ευαίσθητος και δεν το αντέχω και αντιστάθηκα. Αυτές οι εμμονές του Πολάκη όσο εξυπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τις συγκάλυπτε, τις προέβαλε. Ο Πολάκης για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει στα μέτρα του Πολάκη».

Διαβάστε ακόμη: