Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και διεξαγωγής τρίτου γύρου εκλογών. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή», αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA.

«Αυτή η κουβέντα θα γίνει μονάχα μετά τις δεύτερες εκλογές και την εξασφάλιση του μπόνους των κοινοβουλευτικών εδρών, πάντα στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί πρώτο κόμμα στη “μάχη” της κάλπης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, τόνισε πως είναι ένα «φρικώδες εκλογικό σύστημα», σημειώνοντας ότι «οι πρώτες εκλογές αποτελούν διαδικασία εξουδετέρωσης μίας παγίδας», εννοώντας το εκλογικό σύστημα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προτίμησή του για αυτοδύναμες κυβερνήσεις, καθώς διαθέτουν ένα πλεονέκτημα, την «ταχύτητα», την οποία η «Ελλάδα χρειάζεται», κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν υπάρχουν συμμαχικές κυβερνήσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας για τις δεύτερες εκλογές, υπογράμμισε ότι «αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, το μόνο κόμμα που μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν πει “όχι”, θα πάμε σε τρίτες εκλογές».

Αναφορικά με τους όρους που φαίνεται να θέτει το ΠΑΣΟΚ για να ενταχθεί σε κυβερνητικό συνασπισμό, μεταξύ των οποίων να μην είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «στη χώρα, υπάρχει ένα αφεντικό. Ο ελληνικός λαός. Αν θέλει πρώτο τον Μητσοτάκη και έρθει κάποιος και πει “δεν με νοιάζει τι λέει ο λαός, εγώ θέλω κάποιον άλλον”, εμείς θα ακολουθήσουμε αυτόν τον άλλον;».

Διαβάστε ακόμη: