Φορτηγά πλοία περισυνέλλεξαν 107 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αλιευτικά σκάφη νοτιοδυτικά της Γαύδου, σε δύο περιστατικά που καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά εντόπισε και περισυνέλλεξε 34 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου και τους μετέφερε στους Καλούς Λιμένες. Πρόκειται για 31 Πακιστανούς, 2 Σύριους και έναν Αιγύπτιο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού, Αντώνη Κωνσταντουλάκη.

Σε άλλο περιστατικό, φορτηγό πλοίο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ εντόπισε 73 μετανάστες, οι οποίοι επίσης ήταν σε αλιευτικό σκάφος, 38 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου. Οι συγκεκριμένοι θα μεταφερθούν στην Αγία Γαλήνη, σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς και με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού που έχει έρθει από τα ξημερώματα, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειάζεται», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού, Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

«Τα καραβάνια μεταναστών μας έχουν προβληματίσει και μας έχουν δημιουργήσει ανησυχία, υπό το βάρος τόσο της επιδείνωσης του καιρού, όσο και των δυνατοτήτων που έχουμε ως τοπικές αρχές για να φροντίσουμε όπως πρέπει αυτούς τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής φορτηγό πλοίο περισυνέλλεξε 42 μετανάστες επίσης νοτιοανατολικά της Γαύδου, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, που μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι μετανάστες ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Τομπρούκ της Λιβύης, δίνοντας από 1.000 έως 3.200 δολάρια προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Γαύδο.

Διαβάστε ακόμη: