Οι προμηθευτές ενέργειας δεν κάνουν αρκετά για να βοηθήσουν τα αρτοποιεία –σήμα κατατεθέν– της Γαλλίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, αναγνώρισε ο Υπουργός Οικονομικών, σε σημερινή (03/01) τοποθέτηση.

Ο Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τις επιχειρήσεις ενέργειας της χώρας για να συζητήσει το θέμα, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «τα μέσα ώστε να ωθήσει τους προμηθευτές ενέργειας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις έναντι του κράτους και των εταιρειών». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα «εργαλεία», ούτε κατονόμασε τους προμηθευτές ενέργειας που θα στοχεύσει.

«Το κράτος δε θα απογοητεύσει κανέναν, προφανώς ούτε τους αρτοποιούς του», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση ακολούθησε την ένταξη της γαλλικής μπαγκέτας στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών, τον Νοέμβριο.

«Το γαλλικό κράτος κάνει αυτό που τού αναλογεί για να βοηθήσει τους αρτοποιούς, οι πάροχοι ενέργειας πρέπει να κάνουν ό,τι τούς αναλογεί», προσέθεσε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το κράτος θα ενημερώσει γραπτώς τους 33.000 αρτοποιούς της Γαλλίας, με σκοπό να αναφέρει λεπτομερώς την υπάρχουσα και μελλοντική βοήθεια που μπορεί να αναμένουν.

Νωρίτερα, η Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, είχε επιβεβαιώσει σχέδια βοήθειας των Γάλλων αρτοποιών για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές λογαριασμών ενέργειας, επιτρέποντας σε εκείνους να κατανείμουν την πληρωμή των φόρων σταδιακά και πιθανώς «την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, για τους πρώτους μήνες του έτους».

Διαβάστε ακόμη: