Άνδρας που κρατούσε μαχαίρι, σκοτώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο «Ρουασί Σαρλ ντε Γκωλ» του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Το πρωί, οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν απειλητικό άτομο που κρατούσε μαχαίρι στο αεροδρόμιο», γνωστοποίησε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας πόλης, μέσω δημοσίου μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη στον διάδρομο 2F νωρίς το πρωί. «Άστεγος ενοχλούσε τους αστυνομικούς και εκλήθησαν ενισχύσεις της συνοριακής αστυνομίας με σκοπό να τον απομακρύνουν», ισχυρίσθηκε πηγή του αεροδρομίου.

Ο άνδρας απομακρύνθηκε εκνευρισμένος και στην συνέχεια επέστρεψε, προτάσσοντας μαχαίρι· ένας από τους αστυνομικούς «άνοιξε» πυρ εναντίον του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Φωτογράφος του AFP, που ήταν παρών στη σκηνή, τόνισε ότι «ένας μεγαλόσωμος άνδρας κράδαινε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μαχαίρι προς την αστυνομία. Τού έγινε προειδοποίηση, αλλά εκείνος προχώρησε και ένας αστυνομικός πυροβόλησε. Υπήρξε ένας και μόνο πυροβολισμός», σημείωσε.

«Το θύμα μεταφέρθηκε σε ζώνη όπου δεν έχουν πρόσβαση οι επιβάτες», προσέθεσε.