Το συνοριακό καθεστώς της Κίνας για την πανδημία τ0υ κορωνοϊού, παρ’ ότι από σήμερα (27/07) χαλαρώνει μερικώς, παραμένει το αυστηρότερο σε όλον τον κόσμο. Η ιστοσελίδα των κινεζικών αερογραμμών φανερώνει ότι προστέθηκε μία απευθείας πτήση με προορισμό το Παρίσι, μία φορά την εβδομάδα, ενώ η ANA θα συνεχίσει τις εβδομαδιαίες πτήσεις από την ιαπωνική Ναρίτα τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η Έτιχαντ ξεκίνησε και πάλι τις απευθείας πτήσεις προς το Πεκίνο στα τέλη Ιουνίου, καθώς η Κίνα μείωσε στο μισό –σε επτά ημέρες– το απαιτούμενο διάστημα παραμονής σε κατ’ οίκον απομόνωση για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, σύμφωνα με ενημέρωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας απαγόρευσε τις απευθείας πτήσεις προς το Πεκίνο από το εξωτερικό, στις αρχές του 2020. Οιοσδήποτε κατευθυνόταν προς την κινεζική πρωτεύουσα πόλη, έπρεπε πρώτα να προσγειωθεί σε συγκεκριμένες πόλεις, όπου θα έπρεπε να εισέλθει σε καραντίνα, πριν ταξιδέψει.

Στα μέσα Ιουλίου, η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι θα επανεκκινούσε σταδιακά τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις και θα συνεχίσει να εντείνει τις διαπραγματεύσεις με ορισμένες χώρες για την αύξηση των υπηρεσιών. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για αύξηση των υπηρεσιών στο εξωτερικό, σύμφωνα με το CCTV.

Οι αερογραμμές της Κίνας θα «ανοίξουν» σταδιακά πολλές διεθνείς πτήσεις προς την Ευρώπη και την Ασία, ενώ η China Eastern Airlines σχεδιάζει να πραγματοποιεί περισσότερες από 130 διεθνείς πτήσεις την εβδομάδα, επεσήμανε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός. Στις 26/07, τα δεδομένα του VariFlight έδειξαν 94 διεθνείς πτήσεις προς και από την Κίνα, από 2.883 την ίδια ημέρα, το 2019.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια «παραλύουν», ουρές και καθυστερήσεις για τους τουρίστες

Ύστερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών ελέω κορωνοϊού, πλέον, οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού· ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Ίμπιζα, όπου οι ταξιδιώτες αναμένουν για ώρες, σε υψηλές θερμοκρασίες, για ένα ταξί.

Οι εικόνες που μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, με μεγάλες ουρές από τουρίστες που προσπαθούν να πάρουν ταξί από το αεροδρόμιο της Ίμπιζας, αποτελούν ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα του τουρισμού σε δεκάδες αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων.

Κατά αυτόν τον τρόπο, μετά τις μεγάλες ουρές στην ασφάλεια και το check–in αποσκευών, ο Γολγοθάς για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν κάνει κράτηση για ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, συνεχίζεται και στη χώρα προορισμού.