«Για την Αριστερά, το ζήτημα είναι να αντιπαλέψει με πάθος τη μεταπολιτική, τον μεγαλύτερο σύγχρονο κίνδυνο για την κοινωνία και τη δημοκρατία» έγραφε η «ΑΥΓΗ» πριν μερικά χρόνια ορίζοντας ίσως κατά τον καλύτερο τρόπο πως αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον σχετικό όρο.
Για μεταπολιτική μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος , μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο των εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου.
Με τον τίτλο «η πολιτική μετά» επαναλανσάρεται από χθες η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «επίσημου» ραδιοφωνικού σταθμού « στο Κόκκινο».
Προφανώς πρόκειται για αλλαγή που προσαρμόζεται στο νέα δεδομένα για τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά προέκυψαν από την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα πολλοί δημοσιογράφοι και παραγωγοί του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το ενδεχόμενο νίκης του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτές αιχμές για το «απολίτικο» και το «αόριστο» των προτάσεων του.
Μάλιστα κατήγγειλαν ότι υπήρξαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην ελευθερία λόγου που υπήρχε ως τότε στον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι έχουν βρεθεί «παρά τη θέλησή μας» μπλεγμένοι στο «τοξικό κλίμα» που έχει κυριαρχήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά», ανέφεραν μεταξύ άλλων και κάλεσαν να μην στρέφεται η τοξικότητα κατά των εργαζομένων.
Στο θέμα παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει έλεγχο στον ραδιοφωνικό σταθμό, επεμβαίνοντας ουσιαστικά σε μια υπόθεση για την οποία δεν υπήρχαν καταγγελίες αφού ουδέποτε οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» δεν αναφέρθηκαν κατά της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού αλλά σε «απειλητικά τηλεφωνήματα» στο τηλεφωνικό του κέντρο.
Ο έντονος κριτικός έως επικριτικός λόγος κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι παρών σε όλες τις εκπομπές του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κυριακή.
Σήμερα για παράδειγμα ραδιοφωνικός παραγωγός άσκησε έντονη κριτική στον κ. Κασσελάκη για αντικαταστατικές ενέργειες του για το ορισμό αντικατάσταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Γιώργο Τσίπρα από την διεύθυνση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του Σέργιου Καλπάκη από την Δώρα Αυγέρη στον γραφείο τύπου.
Είναι νωρίς να εκτιμηθεί σε βάθος το μέγεθος του προβλήματος που από ότι φαίνεται παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέραν του ραδιοφωνικού σταθμού και «Η ΑΥΓΗ», εμφανίζει κάποια προβλήματα δυσλειτουργίας με τα νέα δεδομένα.
Ο χρόνος θα δείξει αν έχουμε την περίπτωση εμφάνισης «γαλατικών χωριών» αντίστασης στη νέα ηγεσία ή απλώς εκφράζουν τη άποψη και την αγωνία των εργαζόμενων στα δύο μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται η όποια επίσημη ( ή ανεπίσημη ) θέση του νέου προέδρου στις διαμορφούμενες εξελίξεις.
Θα αντιδράσει άμεσα ορίζοντας νέα διοίκηση και επιβάλλοντας αλλαγές στα δύο μέσα ενημέρωσης ή θα αφήσει την κατάσταση να εκτονωθεί;