«Όλοι θα λάβουν στήριξη. Προφανώς, για κάποιες καταναλώσεις που θα πετυχαίνουμε ορισμένους στόχους εξοικονόμησης, θα υπάρχει μία παραπάνω ενίσχυση, αλλά ακόμη και αυτοί που δεν τους πετυχαίνουν, θα είναι μέσα στο πλαίσιο της στήριξης.

Κανείς για την ηλεκτρική ενέργεια δε θα μείνει εκτός της οικονομικής ενίσχυσης. Όλοι θα έχουν οικονομική στήριξη σε ό,τι αφορά εκείνη. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη στο MEGA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το επίδομα θέρμανσης εφέτος θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο σε σύγκριση με πέρυσι και ως προς το οικονομικό ύψος και την περίμετρο των ανθρώπων που θα το δεχθούν και πώς θα ενισχυθούν και οι καταναλωτές του φυσικού αερίου, που προδιαγράφεται, δυστυχώς, πολύ δύσκολος ο χειμώνας για εκείνους.

«Μιλάμε για δέκα και δώδεκα φορές, αυξημένη τιμή. Θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα», προσέθεσε, σημειώνοντας πως ο Πρωθυπουργός, το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, έδωσε τον οδικό χάρτη και «για όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Ο κ. Οικονόμου είπε, επίσης, ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, που αρχίζουν σιγά – σιγά να το υιοθετούν και άλλες χώρες, και το οποίο δίδει τη δυνατότητα άντλησης πόρων προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, αλλά και συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού, για να ενισχύονται οι καταναλωτές.

Δεύτερον, υπογράμμισε ότι «η απόδοση της οικονομίας και οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δίδει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, χωρίς να… εκτροχιαζόμαστε δημοσιονομικά, να κάνει ουσιαστικές, οριζόντιες και στοχευμένες παρεμβάσεις».

Τρίτον, επεσήμανε ότι «με την πολιτική της, η κυβέρνηση μπορεί να αυξάνει τον πλούτο της χώρας, να δημιουργεί δουλειές, να προσφέρει στον κόσμο την ευκαιρία να βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής του».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «η δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση να παρέχει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα μίας συνολικής διαχείρισης, με την οποία ταυτόχρονα διατηρούμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, προσελκύουμε επενδύσεις και κερδίζουμε στην αναβάθμιση και την αξιολόγηση των Διεθνών Οίκων».

«Οφείλουμε, εξαιτίας του γεγονότος ότι η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι αχαρτογράφητη, να κρατούμε εφεδρείες. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις αυτής της κυβέρνησης, είναι η ενσυναίσθηση και τα γρήγορα αντανακλαστικά.

Κάθε καινούργια δυνατότητα που υπάρχει, θα αξιολογείται πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος της κοινωνίας. Η οικονομική ανάπτυξη που πετυχαίνουμε, είναι για να την επιστρέφουμε στον πολίτη, ώστε να δυναμώνουμε την κοινωνία, συνολικά.

Υπάρχει μία πολιτική που δίδει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα στο περιβάλλον αυτό της κρίσης, να αυξήσει άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά της, να οικοδομήσει και άλλα αναχώματα απέναντι στην ακρίβεια και άρα, να ενισχυθεί και η καταναλωτική της συμπεριφορά», σημείωσε.

Σχετικά με το θέμα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης. Ο Πρωθυπουργός είπε πως αν το γνώριζε, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική και αναλάβαμε έμπρακτα την πολιτική ευθύνη.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να γίνει ό,τι απαιτείται και ό,τι είναι εφικτό να γίνει μέσα στο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση.

«Αυτή είναι η μία προσέγγιση. Η δεύτερη προσέγγιση, αυτή της Αντιπολίτευσης, είναι ότι η νόμιμη επισύνδεση –ζήτημα που δεν το υποτιμούμε, αλλά το τοποθετούμε στις σωστές του διαστάσεις– πρέπει να μάς αποσυνδέσει από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και αφορούν την πατρίδα μέσα στη διεθνή συγκυρία», συμπλήρωσε, ενώ για τη διαδικασία του απορρήτου, είπε πως «έχουν δοθεί πάρα πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις».

«Δεν μπορεί τα ζητήματα αυτά να γίνονται φέιγ βολάν σε δημόσιους διαλόγους, παρά το γεγονός ότι αυτό δημιουργεί στην κυβέρνηση ένα επικοινωνιακό μειονέκτημα. Η κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί σε μία παραγωγή θεάματος μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή, γίνονται γνωστά πράγματα και θάματα για ό,τι γινόταν με τις μυστικές υπηρεσίες επί θητείας και άλλων κυβερνήσεων στο παρελθόν.

Είναι ένα ζήτημα. Θεσμικά και σοβαρά, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η χώρα, όμως, έχει και άλλα θέματα και εκεί είναι εστιασμένη η προσοχή μας», τόνισε.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «απαντάμε με την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα που έχουμε εφαρμόσει, το προηγούμενο διάστημα».

«Η επιρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης στη διεθνή σκηνή, η ισχύς της ελληνικής διπλωματίας –γιατί έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες, τα ιστορικά δεδομένα– η ισχύς που μας προσδίδει η ενότητα του λαού μας απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, η σχέση που έχουμε με τους Συμμάχους μας και η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος.

Οφείλουμε να είμαστε ενεργοποιημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται, καθώς αποδεικνύει ότι είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Ψύχραιμα, αποφασιστικά και ανυποχώρητα, πάντοτε θα αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με τρόπο, ώστε να μην εκβιαζόμαστε σε επώδυνα διλήμματα της τελευταίας στιγμής και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και η σημαντικότητα μίας σταθερής, αποτελεσματικής και γρήγορης σε αντανακλαστικά διακυβέρνησης, που να μπορεί να δώσει απαντήσεις ουσιαστικές εκεί που πρέπει και όπως πρέπει», ολοκλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμη: