Μιλώντας στο Regional Growth Conference, o κ. Καραγιάννης διαβεβαίωσε πως «τα μεγάλα έργα υποδομής ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία».

Αποκάλυψε πως έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και υπογράμμισε πως «την επόμενη τριετία θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο άνθησης του χώρου».

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, έκανε ειδική αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα πρώτα 56 χιλιόμετρα θα παραδοθούν σε λιγότερα από τρία χρόνια. Επίσης, γνωστοποίησε πως έχουν δοθεί 30 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Υφυπουργός στάθηκε και σε άλλα μεγάλα έργα στην περιοχή, όπως ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πηλός – Μεθώνη, ο δρόμος Άκτιο – Αμβρακία και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα στους πολίτες. Για την οδική σύνδεση Λευκάδα – Άκτιο, είπε πως αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2023.

Ο Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε πως το σιδηροδρομικό έργο Ρίο – λιμάνι Πάτρας θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και τόνισε πως «από τις αρχές του Ιουλίου θα αρχίσει η κανονικότητα στη Διώρυγα της Κορίνθου».

Στη συνέχεια, ζήτησε πολιτική συναίνεση για τα μεγάλα έργα, τα οποία «δεν είναι επένδυση για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενιές».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, σημείωσε πως «έχουν ήδη εγκατασταθεί τρία εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, γίνεται προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό κομμάτι μέσα στο 2024».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Νέας και Κεντρικής Οδού, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε πως «η Ιώνια Οδός στηρίζει στην πράξη την πράσινη ενέργεια, αφού σε όλο το μήκος της έχει εγκαταστήσει ηλεκτροφορτιστές και το 23% του στόλου της αποτελείται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Τέλος, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, ενημέρωσε πως σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο.