Με συνεχή ρυθμό εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις ιδιοκτητών οχημάτων για την επιδότηση καυσίμων, μέσω της πλατφόρμας Fuel Pass στο vouchers.gov.gr.

Χθες, αιτήσεις υπέβαλαν οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 6 και 7 και πληρούν τα κριτήρια για την επιδότηση. Για σήμερα, 29 Απριλίου 2022, αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9.

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει για όλους η πλατφόρμα αύριο

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, από αύριο, 30 Απριλίου 2022, αίτηση για την επιδότηση καυσίμου θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Πώς εκδίδω το Fuel Pass;

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον παραπάνω σύνδεσμο, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού;

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης;

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την ημ/νία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την διαδικασία καθώς και τις προϋποθέσεις για το επίδομα καυσίμων:

Fuel Pass: Ποιοι υποβάλλουν αίτηση σήμερα – Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις