Ο θρύλος του Φρέντι Μέρκιουρι και το αγαπημένο δημοφιλέστατο τραγούδι Bohemian Rhapsody, δεν μπορούσε να μην εμπνεύσει τον Άντονι ΜακΚάρτεν και τον Πίτερ Μόργκαν να γράψουν το σενάριο της ομώνυμης ταινίας. Μια μεγάλη παραγωγή με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μπράιαν Σίνγκερ και τον σπουδαίο Ράμι Μάλεκ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας υποδύοντας εξαιρετικά τον σπουδαίο τραγουδιστή. Ένας ρόλος που του χάρισε φυσικά και το περίφημο αγαλματίδιο. H καθολική μεταμόρφωση του είναι συγκλονιστική ζωντανεύοντας με ανατριχιαστική ακρίβεια τον Φρέντι Μέρκιουρι σε όλα, εκτός από τη φωνή του. 

Οι θυσίες του Ράμι Μάλεκ για το ρόλο και το Όσκαρ

Ο 37χρονος ηθοποιός ήταν τόσο αφοσιωμένος στο να γίνει ο… κλώνος του τραγουδιστή των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι, που μάλιστα πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα «μετακόμισε» το Λονδίνο κάνοντας έρευνα γύρω από τη ζωή και τη σταδιοδρομία του θρυλικού ροκ σταρ.

Ο ηθοποιός με την αιγυπτιακή καταγωγή μελέτησε εμμονικά συνεντεύξεις και συναυλίες του Μέρκιουρι. Για εκείνον ήταν σημαντικό να προσεγγίσει όλες τις πλευρές αυτής της πολύπλοκης εκκεντρικής προσωπικότητας. Από τον αδίστακτο, φιλόδοξο σταρ μέχρι την «απομονωμένη» πλευρά που είχε ο μεγάλος σταρ πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Ήταν μία πρόκληση το να συνεχιστεί μόνο και μόνο για να φωτιστεί για το ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο ηθοποιός «κάποιος που είχε μεγαλώσει στη Ζανζιβάρη και τα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στην Βομβάη κι όταν επέστρεψε πίσω αναγκάστηκε μαζί με τους γονείς του να διαφύγει για το Λονδίνο. Αυτός ο τύπος που από την παιδική του ηλικία αναζητούσε μία ταυτότητα». 

Η ταινία δίνει έμφαση στο πώς γράφτηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ και πώς χτίστηκε η μπάντα βήμα βήμα. Περιγράφει τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του Μέρκιουρι, τις σχέσεις του, τη φιλοδοξία του, το πάθος για τη μουσική του. Και φυσικά τη συγκρουσιακή σχέση με τον συντηρητικό πατέρα του, που τον κάνει να εγκαταλείψει τον τόπο του και να βρεθεί στο  Λονδίνο του 1970 παρέα με μία τριάδα συνομηλίκων, τους Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον. Μία συνάντηση που φυσικά γέννησε τους Queen.

Πώς αντέδρασαν οι συνεργάτες των Queen στη ταινία

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, ο οποίος βρέθηκε στην πρεμιέρα της δήλωσε στο τέλος της ταινίας ότι ο Φρέντι θα αγαπούσε το αποτέλεσμα. «Στόχος ήταν να αντικατοπτρίσουν τον Φρέντι όπως του αξίζει. Όλα είναι εκεί, το χιούμορ, το ταλέντο, η απογοήτευση. Έχει λυπηρές στιγμές αλλά και ευτυχισμένες η ταινία. Οπότε ναι, εστιάζει στον Φρέντι γιατί αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που θα υπάρξει για ένα φιλμ για αυτόν».

Μετά από 10 χρόνια γυρισμάτων, ο Μέι είπε ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, το να βρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας με τους θαυμαστές. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Διαβάστε ακόμη: