Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, μετά την εκλογή του Έντι Ράμα ότι πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα και να γίνουν πολλά χιλιόμετρα να διανυθούν, πολλές αξίες να εμπεδωθούν, προκειμένου η Δημοκρατία στην Αλβανία να ανθίσει και όχι να επιβάλλεται.
«Οι αλβανικές εκλογές της 11ης Μαΐου, για μια ακόμη φορά, απέδειξαν το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, στην Αλβανία, η δημοκρατική παράδοση δεν έχει ακόμη ριζώσει στον βαθμό που απαιτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το πόρισμα των παρατηρητών του ΟΑΣΕ είναι ενδεικτικό, καθώς αναφέρει ποικίλες παραβιάσεις και προσπάθειες εξαγοράς του εκλογικού σώματος», ανέφερε ο κ. Μπελέρης.
«Στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δεν έσκυψαν το κεφάλι και έδωσαν τη μάχη τους με σιγουριά και αυτοπεποίθηση αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτοί έχουν να περηφανεύονται για την επανεκλογή του Βαγγέλη Ντούλε. Αλλά και για τον έντιμο αγώνα του Πέτρο Γκικουρία, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε σταυρούς την εκλογική διαδικασία και δεν εξελέγη, καθώς ο εκλογικός συνασπισμός δεν έλαβε έδρα», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η αποχή και η αδιαφορία δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα μας. Και δεν θα είναι, όσο οι αποφάσεις για εμάς συνεχίζουν να λαμβάνονται χωρίς εμάς».
«Από αύριο, όλοι μαζί ξεκινάμε έναν νέο αγώνα που θα έχει στον πυρήνα του τις συλλογικές μας διεκδικήσεις και τα εθνικά μας Δίκαια. Όλα όσα περιγράφονται αναλυτικά στα ενταξιακά κεφάλαια που έχει ανοίξει η Αλβανία. Και όλα όσα θα φροντίσουμε, ώστε η Αλβανία να εκπληρώσει στο ακέραιο, χωρίς εκπτώσεις και παλινωδίες», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μπελέρης.