Πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ιούλιος, παρά τον καύσωνα και τα 40αρια της θερμοκρασίας, αναμένεται να αποδειχθεί ακόμη πιο καυτός αναφορικά με μείζονος σημασίας αποφάσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες!

1. Εντός του μηνός αναμένεται η τελική απόφαση της κυβέρνησης όσον αφορά την προμήθεια των 4 φρεγατών του πολεμικού ναυτικού!

Οι Αμερικανοί έχουν το προβάδισμα, κυρίως λόγω της σύνδεσης της προμήθειας με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας!

2. Μέσα στο μήνα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις ταυτότητες των 550 εκατ. ευρώ!

Εκκρεμούν ενστάσεις, προσφυγές του κράτους στο Ελεγκτικό συνέδριο, οριστικοποίηση του αριθμού των υποψηφίων, άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και …ξανά ενστάσεις.

Σίγουρα δεν θα πλήξουμε με τον διαγωνισμό αυτό όπου μέχρι στιγμής όπως η αγορά υποστηρίζει, κόπηκε η Ferrari και πέρασε στην επόμενη φάση το Φιατάκι!

3. Κατά το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας οδού! ΓΕΚ Τέρνα – Egis και Μυτιληναίος – Αβαξ – Vinci αφού απέσυραν τις ενστάσεις που είχαν υποβάλει στην αρχή προδικαστικών προσφυγών, είναι έτοιμες για τη μεγάλη σύγκρουση μέσα από το άνοιγμα των φακέλων με τα τιμήματα που η κάθε πλευρά προσφέρει!

Σε κάθε περίπτωση η Εγνατία οδός με τους τρεις κάθετους άξονες, αποτελεί ένα έργο που ναι μεν προϋποθέτει σημαντική επένδυση, πλην όμως θα καταγράψει κέρδη και υπεραξίες για τον πλειοδότη και θα καθορίσει την πρωτοκαθεδρία στην χώρο των κατασκευών!

4. Υπό κανονικές συνθήκες μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση Μιχαηλίδη στην Εθνική τράπεζα και θα έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για το Frontier!

Βεβαίως ας μην παίρνουμε και όρκο!!! Εθνική είναι αυτή …