Η Φινλανδία έχει αρχίσει να κατασκευάζει φράχτη μήκους 200 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Ρωσία για να ενισχύσει την ασφάλεια.

Η συνοριακή φρουρά είπε ότι θα έχει ύψος 3 μέτρα (10 πόδια) με συρματοπλέγματα στην κορυφή.

Η Φινλανδία μοιράζεται τα μακρύτερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, στα 1.340 χιλιόμετρα (832 μίλια). Επί του παρόντος, τα σύνορα της Φινλανδίας ασφαλίζονται κυρίως από ελαφρούς ξύλινους φράχτες.

Η Φινλανδία αποφάσισε να χτίσει τον φράχτη λόγω της αύξησης των Ρώσων που επιδιώκουν να ξεφύγουν από τη στράτευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η σκανδιναβική χώρα πλησίασε επίσης πιο κοντά στην ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ την Τρίτη

Η σκανδιναβική χώρα πλησίασε επίσης πιο κοντά στην ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ την Τρίτη. Το κοινοβούλιο της ξεκίνησε τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της προσπάθειας της χώρας, με την ψηφοφορία να αναμένεται την Τετάρτη.

Οι εργασίες για την περίφραξη στο συνοριακό πέρασμα της Ιμάτρας ξεκίνησαν την Τρίτη με δασική εκκαθάριση, ενώ η οδοποιία και η τοποθέτηση φράχτη προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

Σε ορισμένα τμήματα του φράχτη θα τοποθετηθούν κάμερες νυχτερινής όρασης, φώτα και μεγάφωνα.

Ένα πιλοτικό έργο 3 χιλιομέτρων στην Imatra αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, ανέφερε η Συνοριακή Φρουρά.

Η Φινλανδία ενέκρινε νέες τροποποιήσεις στον νόμο περί συνοριακής φρουράς τον Ιούλιο για να επιτρέψει την κατασκευή ισχυρότερων περιφράξεων. Οι σημερινοί ξύλινοι φράχτες είναι κυρίως για να εμποδίζουν τα ζώα να περνούν τα σύνορα.

Από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Φινλανδία προσπάθησε να ενισχύσει τα ανατολικά της σύνορα.

Τον Σεπτέμβριο, μεγάλος αριθμός Ρώσων άρχισαν να καταφεύγουν στη Φινλανδία αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε κινητοποίηση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα