Η Foxconn, προμηθευτής της Apple, αποχώρησε από μια συμφωνία ύψους $19,5 δισ. με τον ινδικό κολοσσό εξόρυξης Vedanta για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής τσιπ στη χώρα.

Η κίνηση έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου οι εταιρείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να αναπτύξουν τις εγκαταστάσεις στην πολιτεία Γκουτζαράτ του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η κίνηση αυτή θα πάει πίσω τους στόχους της τεχνολογικής βιομηχανίας της χώρας.

Ωστόσο, ένας υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν θα έχει καμία επίδραση στις φιλοδοξίες της χώρας για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής τσιπ. «Υπήρχε αναγνώριση και από τις δύο πλευρές ότι το έργο δεν προχωρούσε αρκετά γρήγορα», ανέφερε σε δήλωση η Foxconn που εδρεύει στην Ταϊβάν. «Υπήρχαν προκλητικά κενά που δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε ομαλά, καθώς και εξωτερικά ζητήματα που δεν σχετίζονται με το έργο», πρόσθεσε η εταιρεία.

Νωρίτερα η Foxconn είπε στο BBC ότι η απόφαση ελήφθη σε «αμοιβαία συμφωνία» με τη Vedanta, η οποία έχει αναλάβει πλήρως του εγχείρημα. Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης «Make in India»». Η Vedanta, με έδρα το Νέο Δελχί, δήλωσε ότι “είχε παρατάξει άλλους εταίρους για να δημιουργήσουν το πρώτο εργοστάσιο [τσιπ] της Ινδίας“.

Διαβάστε περισσότερα