Μάχη με φωτιές δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κτυπημένα του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας. Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ με 9 οχήματα, καθώς και 1 ελικόπτερο (έως τη δύση του ηλίου το εναέριο μέσο). Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Πέλλας.

Επίσης, βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Στεφάνη Βοιωτίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα περίπου στις 15.30 και εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, σε χαράδρα, μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο συνεχίζουν κι επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 85 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 4ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση είχαν διατεθεί, προκειμένου να επιχειρούν περιοδικά, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρέχει ο Δήμος Τανάγρας με υδροφόρες.

Παράλληλα, δεν προκαλεί πλέον ιδιαίτερη ανησυχία η εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Σαλαμίνα, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν τις ρίψεις νερού, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αναζωπύρωση ή περαιτέρω επέκταση της φωτιάς. Ο πυκνός μαύρος καπνός που εξακολουθεί να είναι ορατός προέρχεται, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από υλικά που καίγονται στο σημείο. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έχουν επίσης ακουστεί ορισμένες εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις αυτές δεν συνδέονται με στρατιωτικό υλικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σαλαμίνα, σημειώνεται ότι ουδέποτε απειλήθηκαν εγκαταστάσεις και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, ούτε και κτηριακές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, επισημαίνεται πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά και το σημείο έναρξής της θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη έρευνα από αρμόδια υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο τέλος, ενισχύθηκαν περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Βλάσιος Βοιωτίας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, 17 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση είχαν διατεθεί μέχρι τη δύση του ηλίου, προκειμένου να επιχειρούν περιοδικά, 14 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή επίσης με υδροφόρες και μηχανήματα έργου παρέχει ο δήμος Λεβαδέων. Παράλληλα, δύο μηνύματα είχαν εκδοθεί από το 112. Το πρώτο στις 17:27 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στις περιοχές ‘Αγιος Βλάσιος και Τσουκαλάδες και το δεύτερο στις 18:14 για την απομάκρυνση από την περιοχή Τσουκαλάδες με κατεύθυνση προς Λιβαδειά.

Τέλος, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 13:30 σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρολίβαδο Βέροιας. Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 4 ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Διαβάστε ακόμη: