Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές στην Αττική, από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν από το πρωί σήμερα, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από 60 μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των πληγέντων Δήμων της Αττικής από τις πυρκαγιές. Ήταν οι Δήμοι Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας διεξήχθησαν αυτοψίες σε 246 κτίρια:

Από αυτές 215 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 76 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 91 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 48 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 7 προσωρινά ακατάλληλοι και 6 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.
• Ελέγχθηκαν 13 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, 5 είναι προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 7 επικίνδυνες για χρήση οι οποίες θα επανελεγχθούν.
Τέλος ελέγχθηκαν 3 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και ο 1 επικίνδυνος για χρήση και θα επανελεγχθουν

130 μηχανικοί στο δρόμο 

Αύριο αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πάνω από 130 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άμεσα να ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες και στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και Βόρειας Εύβοιας.

Οι δράσεις, τις οποίες υλοποιεί το αρμόδιο υπαλληλικό προσωπικό, υπό τον συντονισμό των αντιπεριφερεαρχών Αν. Αττικής και Β. Τομέα Θαν. Αυγερινού και Λ. Κεφαλογιάννη, αφορούν στην κατεύθυνση της καταγραφής των κατεστραμμένων επιχειρήσεων, την παροχή υγιεινής και ψυχολογικής στήριξης προς τους πληγέντες και την προσφορά ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης σε όλους εκείνους που επιχειρούν στην πυρόσβεση και την επιτήρηση για την έγκαιρη καταστολή των αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα από τις 7:30 το πρωί κλιμάκια της Περιφέρειας, με την παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πάτούλη, του αντιπεριφερειάρχη, Αν. Αττικής Θαν. Αυγερινού και του δημάρχου Αχαρνών Σπ. Βρεττού ξεκίνησε η καταγραφή των πληγεισών επιχειρήσεων στη Λ. Τατοΐου, του δήμου Αχαρνών.