Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως η καταγραφή των ζημιών που έχει προκληθεί από τις φωτιές έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδικότερα, δύο θέματα ανέδειξε με σχετική δημοσίευσή του: Πρώτον, ότι τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών καταγράφουν ήδη τις ζημιές σε κτίρια στις πυρόπληκτες περιοχές και δεύτερον, ότι οι πολίτες που έχουν ανάγκη στέγασης μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 1135.

«Η καταγραφή των ζημιών που έχει προκληθεί από τις φωτιές έχει ξεκινήσει»

«Τα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών βρίσκονται ήδη στις πυρόπληκτες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν σε κτίρια και κατοικίες οι πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας», σχολίασε αρχικά.

Και προσέθεσε το εξής: «Θυμίζουμε ότι όλοι οι πολίτες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες και οικισμούς μπορούν να καλούν το 1135 προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την προσωρινή φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί από το Δημόσιο. Ήδη, σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 1.500 πυρόπληκτοι έχουν λάβει προσωρινή στεγαστική συνδρομή».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως η καταγραφή των ζημιών που έχει προκληθεί από τις φωτιές έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδικά κλιμάκια στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Θυμίζουμε πως ξεκίνησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Αυγούστου, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών. Ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αυτοψίες στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων. Η αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των υποδομών είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, σημειώνεται πως πριν μια εβδομάδα περίπου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε αναφέρει πως «η καταστροφή από τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, μας προκαλούν μεγάλη θλίψη».

«Όμως οι ανθρώπινες ζωές προστατεύθηκαν και για αυτό δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε τεράστια ευγνωμοσύνη προς τους πυροσβέστες μας, τα σώματα ασφαλείας και όλους τους εθελοντές που σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες μάχονται στα πύρινα μέτωπα».

«Το υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και θα σταθεί δίπλα σε όλους τους πληγέντες. Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες, όσο η χώρα μας δοκιμάζεται από τις ακραίες αυτές θερμοκρασίες», είχε καταλήξει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.