Το βίντεο με την έκρηξη στην Παλλήνη προκαλεί σειρά από καίρια ερωτήματα, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη. Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 06:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/07), όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Η φωτιά στην Πεντέλη έχει προκαλέσει καταστροφές σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι. Η φορά του ανέμου έχει αλλάξει, στρέφοντας τις φλόγες προς Παλλήνη και Γέρακα.

Η έκρηξη στην Παλλήνη σημειώθηκε σε κοντέινερ, το οποίο βρισκόταν σε οικόπεδο, ελάχιστα μέτρα από το δάσος και μία «ανάσα» μακριά από κατοικίες. Μία μεταλλική αντλία εκτοξεύεται και κάνει κομμάτια την καγκελόπορτα πολυκατοικίας. Διερχόμενος οδηγός μηχανής σώζεται κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα.

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα ένα 24άωρο μετά το βίντεο με τον εμπρηστή στην Παλλήνη. Κάτοικοι στην Πεντέλη και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής δε σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι η φωτιά αποτελεί έργο εμπρηστών, ενώ και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποσαφήνισε πως δε μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Καρέ – καρέ η στιγμή της έκρηξης στην Παλλήνη: