Η μητέρα της μικρής Βαλεντίνας, του κοριτσιού που έβλεπε μέσα από το αυτοκίνητο τον τόπο της να καίγεται, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν λόγω της φωτιάς στην Εύβοια.

«Βλέπαμε τις φλόγες, ήμαστε απέναντι. Και λέω στον άντρα μου: Πάμε, φεύγουμε, ας καεί το σπίτι, ας καούν τα πάντα», εξέφρασε χαρακτηριστικά στο Star η μητέρα του μικρού κοριτσιού.

Πρόκειται για εκείνο το κορίτσι που αποθανάτισε σε ένα συγκλονιστικό κλικ, ο Γιώργος Μουτάφης σε ένα αυτοκίνητο να κλαίει, με βλέμμα που μαρτυρούσε την απελπισία, την αγωνία και τον φόβο που ένιωθαν οι κάτοικοι της Εύβοιας μπροστά στις φλόγες.

«Φύγε εσύ, μου είπε. Λέω: Δεν σε αφήνω, θέλω να φύγουμε μαζί», δήλωσε η μητέρα της Βαλεντίνας, με το μικρό κορίτσι να ακούγεται να λέει «κάηκε όλο, φοβήθηκα».

«Ούρλιαζα, έπιανα τα μαλλιά μου, το παιδί μου έκλαιγε»

Η μητέρα της Βαλεντίνας, συγκλονισμένη από την καταστροφική πυρκαγιά, περιέγραψε στο Star τις στιγμές αγωνίας που έζησε με την οικογένειά της όταν οι φλόγες έφτασαν στο σπίτι τους.

«Έριξαν νερό γύρω γύρω. Μόλις έριξαν νερό ήρθε πιο κοντά η φλόγα. Από εκείνη τη στιγμή, τρελάθηκα, έφυγα απέναντι και έκλαιγα, ούρλιαζα, έπιανα τα μαλλιά μου, το παιδί μου έκλαιγε».

Να σημειωθεί πως το σπίτι σώθηκε, αν και κάηκαν τα δέντρα τους, με τη μικρή Βαλεντίνα να δηλώνει «χαρούμενη πριγκίπισσα».

Η «μικρή Βαλεντίνα στη Bild»

Να σημειωθεί πως το στιγμιότυπο της μικρής που προσπαθεί να κρύψει τον λυγμό πίσω από τα σφιγμένα χείλη της μέσα στην πύρινη κόλαση συγκλόνισε όσο και η κραυγή της κυρίας Παναγιώτας.

Η εικόνα της μικρής Βαλεντίνας, που στέκεται όρθια στο ανοιχτό παράθυρο του οικογενειακού αυτοκινήτου κρατώντας σφιχτά στο χέρι ένα μπουκάλι με νερό και με όσο ψυχικό σθένος μπορεί να της προσφέρει η ηλικία της, προσπαθεί να κρύψει τον λυγμό που πιέζει το στήθος της πίσω από τα σφιγμένα της χείλη.

Επιπλέον, αναλυτική αναφορά στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και ιδίως στην ιστορία της μικρής Βαλεντίνας έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild.