Το στιγμιότυπο της 9χρονης μικρούλας που προσπαθεί να κρύψει τον λυγμό πίσω από τα σφιγμένα χείλη της μέσα στην πύρινη κόλαση συγκλόνισε όσο και η κραυγή της κυρίας Παναγιώτας.

Η 81χρονη κυρία Παναγιώτα και η 9χρονη Βαλεντίνα είναι τα πρόσωπα του πύρινου ολέθρου. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες τους από τη φωτιά στην Εύβοια έκαναν τον γύρο του κόσμου αποτυπώνοντας τη φρίκη και τον τρόμο του ανθρώπου απέναντι στην καταστροφή!

Η εικόνα της μικρής Βαλεντίνας, που στέκεται όρθια στο ανοιχτό παράθυρο του οικογενειακού αυτοκινήτου κρατώντας σφιχτά στο χέρι ένα μπουκάλι με νερό και με όσο ψυχικό σθένος μπορεί να της προσφέρει η ηλικία της, προσπαθεί να κρύψει τον λυγμό που πιέζει το στήθος της πίσω από τα σφιγμένα της χείλη.

Όλα όσα δεν λέει με το κλάμα της, τα φωνάζει το διαπεραστικό βλέμμα της απόγνωσης. Η ιστορία της 9χρονης Βαλεντίνας στη Βόρεια Εύβοια έγινε θέμα στη Bild.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»

Στη φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη φαίνεται το μικρό κοριτσάκι μέσα σε ένα αυτοκίνητο να κοιτάζει από το παράθυρο τη φωτιά να απειλεί το σπίτι, το χωριό και όλη της τη ζωή. Η φωτογραφία της, μαζί με εκείνη της κυρίας Παναγιώτας, έγιναν σύμβολα του πόνου και της απόγνωσης που προκάλεσαν οι φωτιές στους πληγέντες.

Το θλιμμένο πρόσωπο του μικρού κοριτσιού, που πέρα από την ταραχή της μεγάλης αναστάτωσης και αλλαγής που βιώνει, ζει και με τον φόβο για τη ζωή του πατέρα της, ο οποίος έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους, δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον το αντικρίζει.

Μια αχτίδα ελπίδας μέσα στη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε, μας έδωσε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ αφού όπως ενημερώνει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μικρό κορίτσι είναι καλά, βρέθηκε με τον πατέρα της και το σπίτι τους σώθηκε από τη φωτιά.

Το δημοσίευμα της Bild για την οικογένεια της Βαλεντίνας

Αναλυτική αναφορά στις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και ιδίως στην ιστορία της μικρής Βαλεντίνας έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild.