Αποτελεί κοινό μυστικό στον κόσμο της Formula 1 παρά το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει να μιλάει γι’ αυτό. Ο λόγος για την πιο αηδιαστική συνήθεια των πιλότων που πρωταγωνιστούν στην κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη.

Οι πιλότοι της Formula 1 ανήκουν ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, ακολουθώντας ένα εξαντλητικό πρόγραμμα προπονήσεων ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μονοθεσίων και ενός πρωταθλήματος το οποίο αριθμεί πλέον 24 αγώνες.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι πιλότοι της Formula 1 διαθέτουν… υπερφυσικές δυνατότητες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ δύσκολα μπορούν να… προσπεράσουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix νιώθουν έντονη την ανάγκη της ούρησης με αποτέλεσμα να προχωρούν στα… δέοντα εντός της πυρίμαχης στολή τους.

Η συνήθεια ή αν προτιμάτε η ανάγκη αυτή αποτελεί κοινό μυστικό στον μαγικό κόσμο της Formula 1, την οποία κατά καιρούς έχουν παραδεχθεί πολλοί οδηγοί. Ο τελευταίος από αυτούς ήταν ο C. Leclerc, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι του έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά.

«Αν είναι δυνατόν, θα κρατηθώ. Ωστόσο, μου έχει συμβεί μια φορά στη Formula 1, στο Spa αν θυμάμαι καλά. Μια άλλη φορά, όμως, σε έναν αγώνα εκτός F1 έπρεπε να μείνουμε στο αυτοκίνητο για μια κόκκινη σημαία μετά από ένα ατύχημα. Δεν μπορούσαμε να βγούμε από το αυτοκίνητο για δύο ώρες και έπρεπε να το φροντίσω», δήλωσε ο C. Leclerc αποκαλύπτοντας ότι οι στολές των πιλότων της Formula 1 είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένες ώστε να κρύβουν αυτή την απολύτως φυσιολογική… εξέλιξη.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, βέβαια, με το κάθισμα του μονοθεσίου, το οποίο καλούνται να αφαιρέσουν στη συνέχεια οι μηχανικοί της ομάδας, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τι έχει συμβεί.

Ανάλογες εκμυστηρεύσεις είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν και άλλοι πιλότοι του grid της Formula 1, όπως ο L. Hamilton ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συμβεί στον ίδιο επιβεβαιώνοντας παρ’ όλα αυτά ότι άλλοι οδηγοί το συνηθίζουν.

Διαβάστε ακόμη: