Ίσως, η καλύτερη αναβάθμιση του νέου Ford Raptor από άποψη χρηστικότητας στην καθημερινότητα να είναι το εσωτερικό. Αλλά και από την άποψη της πολυτέλειας. Ημιφορτηγό, αγροτικό, διπλοκάμπινο είναι προσδιορισμοί που δεν αρκούν πια, στην εποχή μας, για να περιγράψουν οχήματα το είδους.

Στο μέσο του ταμπλό του Ford Raptor κυριαρχεί η τεράστια οθόνη αφής 12 ιντσών ένα ψηφιακό παράθυρο πληροφοριών. Πέντε επιβάτες θα καθίσουν μια χαρά στο Ford Raptor και θα νιώσουν ότι είναι σε premium αυτοκίνητο.

Το εν λόγω Ranger στέκεται στην «κορυφή του κόσμου», κυριολεκτικά, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε πανάκριβα θηριώδη SUV. Εδώ, μάλιστα, έχουμε να κάνουμε με άγριο θηρίο που δεν το λυπάσαι όπως θα συνέβαινε με κάποια τετρακίνητα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν… αλάσπωτα.

Στο μέσο του ταμπλό του Ford Raptor κυριαρχεί η τεράστια οθόνη αφής 12 ιντσών ένα ψηφιακό παράθυρο, ενώ και η επίσης μεγάλη οθόνη του οδηγού («πίνακας οργάνων» λεγόταν… παλιά) μπροστά συμπληρώνει το εντυπωσιακό σκηνικό. Φυσικά, έχουμε και ένα εξαιρετικό σύστημα πολυμέσων SYNC 4 της Ford.

Αριστοκρατικό φορτηγό με πληρότητα εξοπλισμού

Όλα λειτουργούν πολύ καλά χωρίς να σε μπερδεύει κάτι και μόλις εξοικειωθείς με το υπερσύγχρονο «χάιτεκ» περιβάλλον, κάνεις άλματα μπροστά στον χρόνο και… στο χώμα, ασφαλώς.

Εδώ δεν μιλάμε για πίνακα οργάνων πια, αλλά για μια οθόνη τεχνολογικά προηγμένη που σε πληροφορεί για την κατάσταση του αυτοκινήτου και για τα προγράμματα κίνησης που έχεις επιλέξει. Το Ford Raptor είναι… αλλού.

Όλα στο Ford Raptor σε προδιαθέτουν από μέσα για το τι παίζεται έξω και σε πάνε όπως θέλεις με ασφάλεια και γνώση. Υπάρχουν, βεβαίως, στο νέο Ford Raptor και φυσικά χειριστήρια κλιματισμού, χρήσιμα κουμπιά –σωστό είναι αυτό για ένα τέτοιο όχημα–, τα οποία συνδυάζονται άριστα μεταξύ τους, ενώ, μια γενική αίσθηση απτής ποιότητας, είναι ξεκάθαρη.

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία, εξ άλλου, είναι τα εξαιρετικά σχεδιασμένα καθίσματα, τα οποία δείχνουν πολύ σπορ αν και ιδιαιτέρως άνετα. Υποστηρικτικά όπου πρέπει, αλλά όχι πολύ «επιθετικά» ώστε να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Πέντε επιβάτες θα καθίσουν μια χαρά θα νιώσουν ότι είναι σε premium αυτοκίνητο με θέα από ψηλά και με αναζητήσεις χωρίς συμβιβασμούς.

Διαβάστε περισσότερα