Στο «σφυρί» για φιλανθρωπικό σκοπό έβγαλε η Ford το πρώτο νέο Mustang GT που κατασκεύασε.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Barrett – Jackson’s στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα. To πρώτο Mustang GT έβδομης γενιάς πέτυχε μια αρκετά υψηλή τιμή, καθώς στην επιταγή που έκοψε ο ιδιοκτήτης αναγράφεται το ποσό των 490.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στις τρέχουσες συναλλαγματικές αξίες σε 452.225 ευρώ.

Ωστόσο, χάρη σε πρόσθετες δωρεές, το πρώτο νέο Mustang GT έφερε τελικά το συνολικό ποσό των 565.000 δολαρίων, δηλαδή περίπου 521.400 ευρώ. Το σεβαστό αυτό ποσό θα δοθεί ολόκληρο στον οργανισμό JDRF, ο οποίος ερευνά την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Στόχος του είναι να βελτιώνει τις ζωές όσων νοσούν, ενώ μελετά την πρόληψη, θεραπεία και τις επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Η Ford έχει παράδοση να αναθέτει στον οίκο Barrett – Jackson’s τη δημοπρασία των πρώτων Mustang που κατασκευάζει. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο είχε συμβεί το 2020 με το Mustang Shelby GT500 που είχε πουληθεί στο ποσό-ρεκόρ των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων και το 2019 με το Mustang Bullitt που αποκτήθηκε για 300.000 δολάρια.

To νέο Mustang GT τροφοδοτείται από τον ισχυρότερο V8 Coyote κινητήρα των 5.0 λίτρων, ο οποίος παράγει με το προαιρετικό σύστημα εξάτμισης 493 ίππους και 566 Nm ροπής. Μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο 10 σχέσεων. Διατίθεται με το προαιρετικό Performance Pack, το οποίο προσθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά εστιασμένα για οδήγηση στην πίστα, όπως bucket καθίσματα Recaro και ενεργή εξάτμιση.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 13,2 ιντσών. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου νέου Mustang GT θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έντεκα διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, σε τρία χρώματα (μαύρο, κόκκινο, μπλε) για τις δαγκάνες Brembo, σε πακέτα διακόσμησης του εσωτερικού και στην γκάμα με τις ζάντες (18-20 ιντσών).

Διαβάστε ακόμη: