Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για διακοπές το 2022, σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor.

Η έρευνα ανέλυσε μετρήσεις όπως η ποιότητα των νερών κολύμβησης, η υγειονομική περίθαλψη, το ποσοστό κλοπών και ανθρωποκτονιών και συγχώνευσε τα αποτελέσματα σε μια τελική βαθμολογία ασφάλειας, για να ανακαλύψει τους ασφαλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2022.

Η Ελλάδα έφτασε στο σκορ 75/100 μονάδων στον τελικό δείκτη ασφάλειας.

Η χώρα σημείωσε υψηλή βαθμολογία – στο 98 τοις εκατό – για τα εξαιρετικά νερά κολύμβησης. Έφτασε επίσης τις 615 μονάδες στον Euro Health Consumer Index για την ποιότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η μέση συγκέντρωση 19 PM2,5 αφορά την ποιότητα του αέρα της. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των κλοπών ανά 100.000 κατοίκους είναι 583,48 και οι ανθρωποκτονίες ανά εκατομμύριο σε 7,29.

Forbes: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για διακοπές το 2022 - Η θέση της Ελλάδας

Οι πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης: Η Ελβετία στην κορυφή της λίστας

Σύμφωνα με το Forbes Advisor, η Ελβετία είναι η πιο ασφαλής χώρα για να επισκεφθείτε φέτος, με βαθμολογία ασφαλείας 88,3.

Ακολουθούν η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Γερμανία.

«Η ασφάλεια μπορεί να είναι αποφασιστικός παράγοντας όταν οι άνθρωποι σκέφτονται πού θα περάσουν τις διακοπές τους και αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε όλη την Ευρώπη κατά τη μέτρηση παραγόντων όπως η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης ή τα επίπεδα κλοπής», δήλωσε εκπρόσωπος του Forbes Advisor.

 

Δημοσίευμα του Forbes εκθειάζει την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως είναι ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τον κλασικό τουρίστα, αλλά τον αυθεντικό ταξιδιώτη:

Forbes αποθεώνει την Αθήνα: Ο ιδανικός προορισμός για τουρίστες και ταξιδιώτες