Κοντά στα 354 εκατ. δολάρια ανέρχεται η περιουσία των 5 πλουσιότερων επαγγελματικών αθλητών του κόσμου που είναι 25 ετών και κάτω, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που παρουσίασε το περιοδικό Forbes.

Σημειώνεται πως από τη συνολική περιουσία τους, η μερίδα του λέοντος αφορά τα πεπραγμένα εντός των αγωνιστικών χώρων καθώς τα 304 εκατ. δολάρια από τα 354 εκατ. που είχαν ως συνολικές απολαβές έρχονται από τα συμβόλαια τους και τα διάφορα μπόνους στόχων που έχουν οι αθλητές.

Στο top 5 των πλουσιότερων νεαρών αθλητών του κόσμου «κάθεται» στην κορυφή ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως εντοπίζεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, ο Έρλινκγ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι. Συνολικά, 4 στους 5 αθλητές είναι Ευρωπαίοι, με έναν Αμερικανό να συμπληρώνει την 5άδα.

Αναλυτικά:

1. Κιλιάν Εμπάπε (120 εκατ. δολάρια)

Οι απολαβές του 24χρονου Γάλλου σταρ της Παρί εντός και εκτός γηπέδων «εκτοξεύτηκαν» για το 2023, φτάνοντας τα 120 εκατ. δολάρια (100 εκατ. από το συμβόλαιο του και 20 εκατ. από εμπορικές συμφωνίες) έναντι 43 εκατ. δολαρίων το 2022. Οι χορηγίες του Εμπαπέ σχετίζονται με την Nike, την Dior και το fantasy game κρυπτονομισμάτων Sorare.

2. Κάιλερ Μέρι (70,5 εκατ. δολάρια)

Ο 25χρονος παίχτης του αμερικανικού football αγωνίζεται ως quarterback για τους Αριζόνα Κάρντιναλς. Ο ίδιος υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την ομάδα του το καλοκαίρι του 2022, αξίας 230,5 εκατ. δολαρίων, λαμβάνοντας μπόνους 29 εκατ. δολαρίων, με επιπλέον μπόνους στόχων 36 εκατ. δολαρίων την τρέχουσα σεζόν. Εκτός γηπέδων, ο Μέρι συνεργάζεται με την εταιρεία esports FaZE Clan.

3. Μαξ Βερστάπεν (64 εκατ. δολάρια).

Ο 25χρονος Ολλανδός κέρδισε το πρωτάθλημα της Formula 1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2022 με την Red Bull. Ο Βερστάπεν υπέγραψε ένα νέο, «παχυλό» συμβόλαιο με την ομάδα τον Μάρτιο του 2022 και εκτιμάται πως λαμβάνει σημαντικά μπόνους για τις νίκες στα γκραν πρι και για την κατάκτηση (ενός ακόμα) τίτλου.

4. Έρλινγκ Χάαλαντ (52 εκατ. δολάρια)

Ο 22χρονος Νορβηγός της Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται το next big thing στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (μαζί με τον Εμπάπε) και η πρώτη του χρονιά στην Premier League επιβεβαιώνει απόλυτα τις προσδοκίες για αυτό, έχοντας σπάζει το ρεκόρ σκοραρίσματος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Τον Μάρτιο του 2022 υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο χορηγίας με την Nike, που θεωρείται ένα από τα υψηλότερα στα εμπορικά δεδομένα της ιστορίας του αθλήματος.

5. Λούκα Ντόντσιτς (47,2 εκατ. δολάρια)

Ο 24χρονος Σλοβένος ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις εμφανίσεις του στο NBA και τα στατιστικά που καταγράφει με τους Μάβερικς, οδηγώντας την ομάδα του Ντάλας να του προσφέρει μια super max 5ετή επέκταση του συμβολαίου του τον Αύγουστο του 2021, το σύνολο της οποίας υπολογίζεται στα 207 εκατ. δολάρια. Εκτός παρκέ, ο Ντόντσιτς κυκλοφόρησε το δικό του μοντέλο παπουτσιών με την Jordan Brand της Nike.

Διαβάστε περισσότερα