Οι νέοι ιδρυτές, ηγέτες και επιχειρηματίες της όγδοης ετήσιας λίστας Forbes Under 30 Europe έχουν συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναδιαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου.

Ακόμη και μια δύσκολη χρονιά που αμαυρώθηκε από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, μια πιεστική ενεργειακή κρίση, τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και ένα μπαράζ φυσικών καταστροφών δεν θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τους νεότερους οραματιστές ηγέτες της Ευρώπης.

 Νέοι επιχειρηματίες

Σε ένα ιστορικά δύσκολο περιβάλλον, οι 300 ιδρυτές και επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes Under 30 Europe για το 2023 συγκέντρωσαν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο — 1 δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερα από την κατηγορία μας το 2022. Οι πιο έξυπνοι ιδρυτές της Ευρώπης βάζουν τα μετρητά να δουλέψουν, χτίζοντας τολμηρές εταιρείες που έχουν σκοπό να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, να καταπολεμήσουν την απάτη, να επανεφεύρουν τον τραπεζικό κλάδο και να θεραπεύσουν καλύτερα τις λοιμώξεις.

Για να συντάξουν την όγδοη ετήσια λίστα τους, οι συγγραφείς και οι συντάκτες του Forbes διερεύνησαν χιλιάδες ηλεκτρονικές υποβολές και χρησιμοποίησαν ειδικούς του κλάδου. Οι υποψήφιοι αξιολογήθηκαν από το προσωπικό του Forbes και μια ομάδα ανεξάρτητων, ειδικών κριτών (συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματία ομορφιάς και ιδρύτριας του Bliss Spa Marcia Kilgore και της μουσικού Joy Crookes) για διάφορους παράγοντες, όπως χρηματοδότηση, έσοδα, κοινωνικός αντίκτυπος, κλίμακα, εφευρετικότητα και δυνατότητες.

Ανάμεσά τους και 3 ελληνίδες. Ας τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Εριφύλη Γούναρη- Media & Marketing

Η Εριφύλη Γούναρη ίδρυσε την The Z Link, μια εταιρεία μάρκετινγκ με έδρα το Λονδίνο που συνδέει επωνυμίες με ψηφιακούς νομάδες της Gen Z. Η εταιρεία έχει πλέον περισσότερους από 20 εμπόρους Gen Z και έχει συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Deloitte. Δραστηριοποιείται σε 10 χώρες παγκοσμίως. Η Γούναρη ίδρυσε επίσης τη δημοφιλή κοινότητα Gen Z Club, η οποία έχει ξεπεράσει τα 18.000 μέλη και χρησιμοποιείται για έρευνα αγοράς.

Ναταλία Κρίτσαλη-Κοινωνικό αποτύπωμα

Η Ναταλία Κριτσάλη ίδρυσε το Bloode για να συνδέσει τους δότες με τους ασθενείς σε πραγματικό χρόνο και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το τρέχον ζήτημα στη χώρα καταγωγής της, την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, το Bloode έχει βοηθήσει περισσότερους από 204.000 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση να λάβουν αιμοδοσία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Bloode άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση για να επιτρέψει τις αιμοδοσίες ως εξαίρεση να φύγουν από το σπίτι και βοήθησε στην εκπλήρωση κρίσιμων αναγκών μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων μέσω μιας συνεργασίας με την Beat.

Κωνσταντίνα Ψωμά-Τεχνολογία

Η Kaedim, η εταιρεία της Ψωμά χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να μετατρέψει εισόδους και εικόνες δισδιάστατης τέχνης σε έτοιμα προς χρήση ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα. Ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί ορισμένους σημαντικούς προγραμματιστές παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Rebellion και Voodoo. Η startup της Psoma έχει συγκεντρώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα και έχει δημιουργήσει μια ομάδα 20 ατόμων, με γραφεία στο Λονδίνο και τις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα