search

ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο η Μελόνι

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes

221205093546_melonii

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάστηκε χθες η λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, στην οποία η Μελόνι είναι η μόνη Ιταλίδα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται φέτος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Forbes: «Ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο» η Μελόνι

Πιο αναλυτικά, το Forbes υπογραμμίζει ότι «το 2022 κατέκτησαν την εξουσία νέοι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι».

«Ως επικεφαλής της πιο δεξιάς ιταλικής κυβέρνησης από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, η Μελόνι είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, το πολιτικό μέλλον του οποίου παραμένει αβέβαιο. Παρά ταύτα, η επιτυχία της αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών, διότι πρόκειται για την μόνη γυναίκα, η οποία είναι επικεφαλής χώρας-μέλους της G20», διαβάζουμε στην αναφορά του Forbes στην πρόεδρο των «Αδελφών της Ιταλίας».

Οι πρωτιές που έχει η Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι, Ιταλίδα πολιτικός που υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Ιταλίας από τις 22 Οκτωβρίου 2022, η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση. Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2006, ηγείται του πολιτικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (FdI) από το 2014 και είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών από το 2020.

Επίσης, το 1998, η Μελόνι εξελέγη σύμβουλος της επαρχίας της Ρώμης, διατηρώντας αυτή τη θέση μέχρι το 2002. Εξελέγη εθνική διευθύντρια το 2000 και έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νεανικής Δράσης, της πτέρυγας νεολαίας της Εθνικής Συμμαχίας, το 2004. Αυτά τα χρόνια εργάστηκε ως νταντά, σερβιτόρα και μπάρμαν στο Piper Club, ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα της Ρώμης.

Επιπλέον, πολλοί την περιέγραψαν ποικιλοτρόπως ως την πρώτη ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μελόνι ως την πρώτη ακροδεξιά ηγέτη μετά τον Μπενίτο Μουσολίνι, και ορισμένοι ακαδημαϊκοί επίσης την περιέγραψαν ως την πιο δεξιά κυβέρνηση από το 1945.

Διαβάστε ακόμη: