Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε σήμερα στην Μπούτσα, την μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η φον ντερ Λάιεν, η οποία συνοδεύεται από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο ως ένδειξη υποστήριξης στην Ουκρανία.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να δουν τους ομαδικούς τάφους στην Μπούτσα όπου θάφτηκαν δεκάδες αμάχοι που σκοτώθηκαν στις μάχες.

Σε ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι στη Μπούτσα γκρεμίστηκε η ανθρωπιά και στο μήνυμά της προς τον Ουκρανικό λαό σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι υπεύθυνοι για τις θηριωδίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Είμαι στο Κίεβο σήμερα για να σας πω ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό σας».

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαϊου ανακοίνωσε ο Σαρλ Μισέλ

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30-31 Μαϊου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όπως συζητήθηκε στις Βερσαλλίες και στη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου. Στην ατζέντα θα κυριαρχήσουν τα θέματα της άμυνας, της ενέργειας και η Ουκρανία».

Στο Κίεβο έφτασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Την περίμενε ο Ζελένσκι

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε την Παρασκευή στο Κίεβο, μετά την επίσκεψή της στη Μπούτσα, όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ουκρανός ηγέτης περίμενε την πρόεδρο της Κομισιόν έξω από το κτίριο της προεδρίας. Μαζί της ήταν και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.