Το σκηνικό γύρω από το ξενοδοχείο Fogo Island Inn είναι κυριολεκτικά απόκοσμο. Χτισμένο κάπου στη μέση του πουθενά, στο νησί Fogo, ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Νέας Γης στον Καναδά, του οποίου η φιλοσοφία εμπεριέχεται ακριβώς σε αυτό.

Υπάρχει ένας τόπος στο πιο μακρινό μέρος της γης.

Για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει πρώτα να ναυλώσει ελικόπτερο ή να πάρει το πλοίο από το λιμάνι του Farewell. Μια τέτοια επιλογή όμως αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς ο Ατλαντικός γύρω απ΄πο το νησί παγώνει ενώ αν βρέχει είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσεγγίσει το λιμάνι.

Χτισμένο πάνω σε βράχια στη μικρή αλιευτική κοινότητα του Joe Batt’s Arm, με τις πιο κοντινές κοινότητες να απέχουν 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Η τοποθεσία είναι διάσημη για τη θέα από τα επιβλητικά παγόβουνα που αντικρίζει κανείς μπροστά στα μάτια του. Αλλά και οι φάλαινες που παρελαύνουν στη θάλασσα σε αγέλες ή ακόμη και τις ορμητικές καταιγίδες αλλά και την άγρια αλλά πανέμορφη θέα του βόρειου Ατλαντικού.

Εξωτερικά το κτίριο παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

Η απαράμιλλη φιλοξενία όμως στις πολυτελείς σουίτες του, που δημιουργούν οικεία και ζεστή αίσθηση, όπως και αυτή του σπιτιού μας ανταμοίβουν με τον καλύτερο τρόπο τον επισκέπτη. Θα πρέπει κάποιος όμως να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια επίσκεψη καθώς η διανυκτέρευση κοστίζει 1.400 ευρώ

Όλες οι σουίτες του έχουν θέα, μέσω των τεράστιων παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή, στο Βόρειο Ατλαντικό και διακρίνονται για τη μινιμαλιστική αλλά φιλόξενη αισθητική τους.

Η σύγχρονη, εξωτερική αρχιτεκτονική σε αντίθεση με τους εσωτερικούς χώρους -διατηρούνται ζεστοί με τζάκια νορβηγικού στιλ- βασίζεται στην ιστορία, τις παραδόσεις και τις πολιτιστικές εικόνες της Νέας Γης. Το αποτέλεσμα είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ψαροχωρίου leitmotif, μια απίστευτη ομορφιά που μοιάζει απλή αλλά στην ουσία της είναι πολυτελής.