Βοά η πιάτσα τις τελευταίες ημέρες ότι «έκλεισε» ή είναι πολύ κοντά στο να «κλείσει» το ντηλ μεταξύ μεγάλου παραδοσιακού εκδοτικού ομίλου, με πανίσχυρο επιχειρηματικό συγκρότημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα!

Μολονότι όλες οι πλευρές το διαψεύδουν – και πως θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς- εντούτοις η φημολογία είναι πολύ έντονη, καθώς ούτως ή άλλως ο συγκεκριμένος ιστορικός όμιλος, που περιλαμβάνει και την «ναυαρχίδα» της κεντροδεξιάς παράταξης, φέρεται να έχει βγει προς πώληση αρκετές φορές στο παρελθόν, σε βαθμό ωστόσο που να θεωρεί η πιάτσα ότι ο πάμπλουτος εφοπλιστής βασικός μέτοχος, απλώς κάνει έρευνα αγοράς κάθε τόσο προκειμένου να αντιλαμβάνεται και να καταγράφει τις αποτιμήσεις!

Το τελευταίο διάστημα πάντως καταγράφεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια διάθεση του βασικού μετόχου του εκδοτικού ομίλου να αποχωρήσει από την μιντιακή πιάτσα, ίσως γιατί βαρέθηκε ή θέλει να ρίξει το βάρος σε άλλες δραστηριότητες!

Ο τεράστιος «εισαγόμενος» επιχειρηματικός όμιλος από την άλλη, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αγοράζει τον εν λόγω εκδοτικό όμιλο, για τον οποίο ακούγεται ότι η αποτίμηση έχει προσδιορισθεί στα 70-80 εκατ. ενώ έχει δάνεια ρυθμισμένα!

Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος του επιχειρηματικού ομίλου, είχε κατά το παρελθόν εκδηλώσει ένα διερευνητικό ενδιαφέρον για την αγορά τηλεοπτικού σταθμού από συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού, με τον βασικό μέτοχο του παραδοσιακού ομίλου!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκείνο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ότι τα media επέστρεψαν, μετά τον διωγμό και την ποινικοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον σε μόνιμη βάση παρατηρούμε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ κορυφαίων ομίλων και ισχυρών επιχειρηματιών με μεγάλα αλλά και μικρά media group!