Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί εσχάτως στην αγορά ότι εκδοτικός όμιλος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπό την έννοια ότι παράγει ζημίες περίπου των 5 εκατ. ευρώ ετησίως, έχει βγει στο σφυρί.

Η ισχυρή οικονομικά και επιχειρηματικά ιδιοκτησία της παραδοσιακής εφημερίδας – και όχι μόνο – αναζητεί λύσεις μόνιμες και οριστικές προσπαθώντας παράλληλα να απεμπλακεί από μια ιστορία που τη βάζει μόνιμα μέσα σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, με τα συσσωρευμένα χρέη να έχουν διαμορφωθεί κατά πληροφορίες περίπου στα 35 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι φυσικά ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται κανονικά!

Η εποχή, λόγω Ταμείου Ανάκαμψης και των 72 δις. ευρώ που θα ρίξει τα επόμενα χρόνια στην αγορά μαζί με το ΕΣΠΑ, φαντάζει ιδανική για την ανεύρεση ισχυρού οικονομικά αγοραστή, υπό την έννοια ότι τελευταία ο χώρος των media έχει απενοχοποιηθεί μετά την εποχή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ασυλία των τραπεζιτών που τράβηξε κόκκινη γραμμή μεταξύ χθες και σήμερα.

Ταυτοχρόνως όλο και περισσότεροι πλούσιοι Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλοι, δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση Μέσων Ενημέρωσης όπως στην πράξη προκύπτει από πολλές σχετικές περιπτώσεις.

Οι πληροφορίες λένε πως η αποτίμηση του παραδοσιακού μιντιακού ομίλου προσδιορίζεται γύρω στα 70 εκατ. ευρώ και πως η ιδιοκτησία θα ήταν ικανοποιημένη εάν έβρισκε αγοραστή που θα αναλάμβανε τα χρέη και θα κατέβαλε επιπροσθέτως το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ μετρητοίς!