Βοά η πιάτσα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι «έκλεισε» ή είναι πολύ κοντά στο να «κλείσει» το ντηλ μεταξύ μεγάλου παραδοσιακού εκδοτικού ομίλου, το οποίο εκδίδει μεγάλη καθημερινή και κυριακάτικη εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης,  με πανίσχυρο επιχειρηματικό συγκρότημα που το τελευταίο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα!

Μολονότι όλες οι πλευρές το διαψεύδουν – και πως θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς άλλωστε- εντούτοις η φημολογία είναι πολύ έντονη, καθώς ούτως ή άλλως ο συγκεκριμένος ιστορικός όμιλος, που περιλαμβάνει και την «ναυαρχίδα» της κεντροδεξιάς παράταξης, φέρεται να έχει βγει προς πώληση αρκετές φορές στο παρελθόν, σε βαθμό ωστόσο που να θεωρεί η πιάτσα ότι ο πάμπλουτος εφοπλιστής βασικός μέτοχος, απλώς κάνει έρευνα αγοράς κάθε τόσο προκειμένου να αντιλαμβάνεται και να καταγράφει τις αποτιμήσεις!

Το τελευταίο διάστημα πάντως καταγράφεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια διάθεση του βασικού μετόχου του εκδοτικού ομίλου να αποχωρήσει από την μιντιακή πιάτσα, ίσως γιατί βαρέθηκε ή θέλει να ρίξει το βάρος σε άλλες δραστηριότητες!

Ο τεράστιος «εισαγόμενος» επιχειρηματικός όμιλος από την άλλη, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αγοράζει τον εν λόγω εκδοτικό όμιλο, για τον οποίο ακούγεται ότι ζητάει 25 – 30 εκατ. ευρώ σε μετρητά, η αποτίμηση έχει προσδιορισθεί στα 70-80 εκατ. και έχει δάνεια ρυθμισμένα!

Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος του επιχειρηματικού ομίλου, είχε κατά το παρελθόν εκδηλώσει ένα διερευνητικό ενδιαφέρον για την αγορά τηλεοπτικού σταθμού από συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού, με τον βασικό μέτοχο του παραδοσιακού ομίλου!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκείνο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ότι τα media επέστρεψαν, μετά τον διωγμό και την ποινικοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον σε μόνιμη βάση παρατηρούμε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ κορυφαίων ομίλων και ισχυρών επιχειρηματιών με μεγάλα αλλά και μικρά media group!

Επιπροσθέτως η πολιτική συγκυρία όπως την ώρα τούτη διαμορφώνεται, ευνοεί την συνύπαρξη επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων, δεδομένου ότι οι εξελίξεις ιδίως στην κεντροδεξιά παράταξη ίσως να είναι ραγδαίες και σε κάθε περίπτωση τα ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα θα θέλουν να επιβάλουν, μέσω των ΜΜΕ,  πολιτικά πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους!