Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια και γενικότερα τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ήταν το πρωί στο 4,68%, ενώ η απόδοση του 2ετούς διαμορφωνόταν στο 5,03%.

Μάλιστα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα τις προηγούμενες ημέρες, με την αγορά να εκτιμά πλέον πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed πολύ αργότερα από τον Σεπτέμβριο.

Σε γενικές γραμμές το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στον «χρησμό» της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα με το επενδυτικό κοινό να ελπίζει ότι οι αξιωματούχοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για την πορεία των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.

Σε χαμηλό διμήνου το Bitcoin

Εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον μηνών, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να μειώσουν το ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους.

Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα έπεσε μέχρι κάτω από τα 57.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου, έως τα $56.757,93 σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Διαβάστε ακόμη: