Ο Λουίς Φαν Χάαλ, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ολλανδίας από την Αργεντινή στο Μουντιάλ, προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις που έκανε χθες Δευτέρα, ότι ήταν προμελετημένο να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι!

Στο πιο έντονο παιχνίδι της διοργάνωσης που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κατάρ (ένα παιχνίδι το οποίο μεταξύ άλλων είχε τσαμπουκάδες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους πάγκους, 16 κίτρινες κάρτες, μία κόκκινη, τελικό σκορ 2-2 με την ισοφάριση να έρχεται στο 90+10′ και ανάδειξη νικητή στα πέναλτι) ο έμπειρος Ολλανδός κόουτς θεωρεί ότι η ομάδα του θα έπρεπε να πάρει παραπάνω και κυρίως να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τους διαιτητές.

«Δεν θέλω να πω πολλά για το θέμα. Βλέποντας το πώς έρχονται τα γκολ της Αργεντινής και πώς ήρθαν τα δικά μας, αλλά και το πως κάποιοι παίκτες της ήταν εκτός ορίων αλλά δεν τιμωρήθηκαν, πιστεύω ότι ήταν ένα μιλημένο ματς. Όσα λέω τα εννοώ. Με ρωτάτε αν ήταν προμελετημένο να γίνει ο Μέσι παγκόσμιος πρωταθλητής; Ναι», σχολίασε τη Δευτέρα ο Φαν Χάαλ.

Προφανώς με την αναπαραγωγή των δηλώσεών του ήταν αρκετοί εκείνοι που ενστερνίστηκαν την άποψή του, αλλά και άλλοι που τον χαρακτήρισαν «πονεμένο». Σε καμία πλευρά από τις δύο δεν εντάχθηκε ο αρχηγός των «οράνιε», Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Δεν συμμερίζομαι την άποψή του. Είναι αυτό που πιστεύει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη γνώμη του. Εγώ δεν πιστεύω το ίδιο».

Διαβάστε ακόμη: