Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την έναρξης της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τόνισε ότι «δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε ούτε να κρύψετε την αλήθεια. Θα υπερασπιστούμε την αλήθεια. Η δυσαρέσκεια στην κοινωνία λόγω ακρίβειας μεγαλώνει. Γι αυτό βγάλατε το πυροτέχνημα με την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν».

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «τα υπερκέρδη των εταιριών τα ανακαλύπτετε μόνο όταν πιέζεστε πολιτικά. Ζητάτε μέτρα από την Ευρώπη όταν η χώρα μας δεν εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν».

«Δεν έρχεστε στη Βουλή γιατί δεν έχετε τι να μας πείτε για την μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «θέλετε να αφαιμάζετε συνέχεια τη μεσαία τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

«Γιατί δεν μειώνετε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, ενώ υπάρχει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκή Ένωσης;», διερωτήθη ο κ. Φάμελλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη: