Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ψήφο των αποδήμων, στηλίτευσε την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μία εβδομάδα στο μέτωπο των πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «τις τελευταίες ημέρες ζούμε τραγικά γεγονότα» είπε σε σχέση με τις φωτιές σε Ρόδο, Αττική, Αχαΐα, Κάρυστο, Κέρκυρα. Κάλεσε δε τον κ. Μητσοτάκη να μη χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως βολική δικαιολογία, ζητώντας πλήρη ενεργοποίηση της δημόσιας πολιτικής πρόληψης των δασικών πυρκαγιών του 2019, την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, αλλά και καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Goldammer».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει πρώτη τη συγκεκριμένη ρύθμιση για επικοινωνιακούς ψηφοθηρικούς λόγους», επικρίνοντας τις fast-track διαδικασίες.

«Εμείς έχουμε σταθερή θέση για την ψήφο των αποδήμων» είπε, επισημαίνοντας τις δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλειστό σύστημα εκπροσώπησης και τη διευκόλυνση της ψήφου των εποχιακών εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος κάλεσε τον κ. Τασούλα να λύσει επιτέλους το χωροταξικό ζήτημα σε σχέση με την Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκανε ειδική μνεία στα εθνικά, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία, ο οποίος όμως πρέπει να είναι συγκροτημένος, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για την κυριαρχία και την άμυνα της χώρας και σαφή οδικό χάρτη για οριοθέτηση ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδας στη Χάγη».

Διαβάστε περισσότερα