Για τις εξελίξεις γύρω από την εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Αρχικά, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που προχώρησε η πρόταση μομφής και η υποβολή υποψηφιοτήτων ήταν αυτή ακριβώς η απαξίωση και σαν κόμμα και ιδέες, για αυτό και μιλάω για επανεκκίνηση».

Προσέθεσε ότι «το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων», διότι, όπως ανέφερε, «αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι μια προοδευτική αντιπολίτευση, ειδικά τώρα που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την πολιτική. Το γυαλί θα κολλήσει όχι μόνο αν το θέλουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία».

Στη συνέχεια, απαντώντας για το αν θα δώσει ρόλο στον Στέφανο Κασσελάκη, εφόσον εκλεγεί εκείνος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε:

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου, δεν μπορούμε σε ένα προοδευτικό κόμμα να θεωρούμε εξουσία τον πρόεδρο. Όταν καλούμε κι άλλους δημιουργικούς πολίτες που χρειάζονται στο κόμμα, σημαίνει όλοι είναι απαραίτητοι και δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός.

Είναι στον χαρακτήρα μου η ενωτική στάση, είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική που κάναμε στον πρώην πρόεδρο είναι γιατί παρέκκλινε όχι από μια πορεία, αλλά από τον στόχο της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτά που συνέβαιναν μάς απαξίωναν και μας συρρίκνωναν. Αυτό είναι το θέμα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι είναι περήφανος που συμμετείχε στην κυβέρνησή του, η οποία έχει πολιτική παρακαταθήκη και πρέπει να τιμηθεί, όπως είπε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικό κεφάλαιο της Ελλάδας και της Ευρώπης και μπορεί να μιλήσει και μόνος του για το οτιδήποτε» κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε ακόμη: