Η Meta Platforms Inc., η μητρική εταιρεία της δημοφιλούς πλατφόρμας social media, Facebook, φαίνεται πως έχει σχέδια για την Ελλάδα. Κι αυτό καθώς, επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι είναι προ των πυλών η υπογραφή μίας σημαντικής συμφωνίας κατά την οποία ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος θα εξαγοράσει ελληνική startup. Πρόκειται για την εταιρεία προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας «Accusonus».

Για το σχέδιο αυτό έχει ενημερωθεί ήδη η ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν εδώ θυγατρική και να μεταφέρουν σημαντικότατο αριθμό εργαζομένων τους από άλλες επικράτειες στην Ελλάδα.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν αναλυτικές παρουσιάσεις τόσο του φορολογικού και εργατικού πλαισίου στην Ελλάδα όσο και της ασφαλιστικής κάλυψης και των παροχών και κινήτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για να προσελκύσουν αλλοδαπούς εργαζομένους και εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να εργάζονται εδώ.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την περασμένη εβδομάδα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. ΑλέξηςΠατέλης είχε προαναγγείλει, πριν την γνωστοποίηση της συμφωνίας JPMorgan – Viva Wallet, δύο σημαντικές εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες.

Facebook: Εξαγοράζει την ελληνική startup «Accusonus»

Η Facebook εξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus, σε αποτίμηση μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη, και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ.

Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Accusonus είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού επεξεργασίας ήχου και έχει ως βάση της την πόλη της Πάτρας.

Πρόθεση της πολυεθνικής κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι να χτίσει «γύρω» της ένα ευρύτερο οικοσύστημα με τη μεταφορά πρότζεκτς και ομάδων από άλλες διεθνείς δραστηριότητες του Facebook που συνδέονται με την επεξεργασία ήχου κάτω απ’ την «ομπρέλα» ελληνικής θυγατρικής που θα συσταθεί.