To κινεζικό Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 δε θα πραγματοποιηθεί ούτε το 2023, «δεδομένων των δυσκολιών που προκαλεί ο κορωνοϊός», τόνισε η διοργάνωση, η οποία αναζητά εναλλακτικές και πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Οι δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία συνεχίζονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αν και το Πεκίνο έχει, πλέον, επιτρέψει σε ορισμένους νοσούντες να παραμένουν στα σπίτια τους. Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη πως η κινεζική κυβέρνηση μελετά την άρση της στρατηγικής «ZERO COVID–19».

Οι μαζικές πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα λόκνταουν στη χώρα έχουν προκαλέσει «ταραχές» σε πολλές κινεζικές μεγαλουπόλεις, υπονομεύοντας την κυριαρχία του κομμουνιστικού κόμματος. Το Γκραν Πρι της Κίνας προγραμματιζόταν για τον ερχόμενο Απρίλιο. Η νέα ακύρωση, αποτελεί την τέταρτη διαδοχική, από το 2019.

Άλλοι ασιατικοί προορισμοί, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον κορωνοϊό, έχουν επιστρέψει στο πρόγραμμα αγώνων της F1. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο πρόσφατο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης τη 2α Οκτωβρίου, παρευρέθηκαν 302.000 θεατές έπειτα από τρία έτη αυστηρότατων περιορισμών. Ο αγώνας έλαβε χώρα κανονικά και στη Σουζούκα της Ιαπωνίας, ύστερα από μία διετία ακυρώσεων.

Διαβάστε ακόμη: