Ως γνωστόν, η καρέκλα του Ματία Μπινότο είναι «ηλεκτρική», ιδιαιτέρως όταν δεν… έρχονται τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για την ιταλική ομάδα – «θρύλος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εφετινή σεζόν μπορεί να εκκίνησε ονειρικά για τη Φεράρι, ωστόσο, στο τέλος, ο απολογισμός είναι –μάλλον– αρνητικός, καθώς χάθηκαν αμφότερα τα πρωταθλήματα (οδηγού και κατασκευαστών), ενώ, η ομάδα κινδυνεύει να μην τερματίσει ούτε στη 2η θέση των δύο κατατάξεων.

Στον προηγούμενο αγώνα (Βραζιλία) «φούντωσε» ξανά η φήμη ότι ο Ματία Μπινότο κινδυνεύει σοβαρά να χάσει τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας. Όσο κι αν ο Μπινότο είναι «σπλάχνο» της Σκουντερία, καθώς αποτελεί μέλος της από το 1995, τα αποτελέσματα και η κακή αγωνιστική κατάσταση δεν τον βοηθούν.

Αυτές οι φήμες έχουν πάντοτε την τάση να γίνονται όλο και ισχυρότερες όσο περνά ο καιρός και τα πρώτα 24άωρα μετά το Γκραν Πρι Βραζιλίας, το θέμα του Μπινότο ήταν το πρώτο στην πλειονότητα των συζητήσεων μεταξύ φίλων της Φόρμουλα 1. Στο Μαρανέλο, αφουγκράστηκαν αυτόν τον «θόρυβο», θέλησαν να τον σταματήσουν και έτσι, η Φεράρι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει πλήρη στήριξη στον Μπινότο.

«Αναφορικά με τις εικασίες από συγκεκριμένα Μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τη θέση του επικεφαλής της Σκουντερία, Ματία Μπινότο, η Φεράρι δηλώνει ότι αυτές οι φήμες είναι παντελώς αβάσιμες», τονίσθηκε στη λιτή ενημέρωση.

Όμως, είναι αμφίβολο ότι η ανακοίνωση θα σβήσει τη… «φωτιά». Η παράδοση, πάντως, υποδεικνύει πως πριν από οιαδήποτε απόλυση, προκύπτει ανακοίνωση στήριξης.

Διαβάστε ακόμη: