Η 2η θέση στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν –με τον ομόσταυλό του, Σαρλ Λεκλέρκ, να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου– «έδωσε» το σύνθημα για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η Φεράρι βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατασκευαστών, έχοντας συγκεντρώσει 104 πόντους και αφήσει πίσω τις Μερσέντες και Ρεντ Μπουλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Σκουντερία Φεράρι.

Πάντοτε έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα να αγωνιστώ και έναν χρόνο μετά, μπορώ να επιβεβαιώσω πως η τιμή και το προνόμιο να φορώ την εμφάνιση, εκπροσωπώντας αυτή την ομάδα, αποτελεί μοναδικό και ασύγκριτο συναίσθημα» είπε ο Κάρλος Σάινθ.

«Αισθάνομαι ενδυναμωμένος από την ανανέωση, η οποία εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη Φεράρι και να δώσω στους φιλάθλους πολλούς λόγους να πανηγυρίσουν.

Η F1–75 αποδεικνύεται πρωτοπόρος, μού επιτρέπει δυνητικά να κυνηγήσω τους στόχους μου στην πίστα, αρχίζοντας με την πρώτη μου νίκη στη Φόρμουλα 1» συμπλήρωσε ο Ισπανός.

«Θεωρώ ότι η ομάδα μας έχει τους δύο καλύτερους οδηγούς στη Φόρμουλα 1· ύστερα από την απόδοσή του στους αγώνες, η σκέψη για επέκταση της συνύπαρξής μας με τον Κάρλος ήταν απολύτως φυσιολογική, ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα εν όψει συνέχειας», επεσήμανε ο επικεφαλής της Σκουντερία, Ματία Μπινότο και συμπλήρωσε:

«Όσον καιρό βρίσκεται στη Φεράρι, έχει αποδείξει το ταλέντο και την αξία του, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες στο έπακρο.

Εκτός μονοθεσίου, εργάζεται σκληρά· προσέχει την κάθε λεπτομέρεια, γεγονός που οδηγεί όλο το υπόλοιπο επιτελείο στη βελτίωση και την πρόοδο.

Μαζί, μπορούμε να στοχεύουμε ψηλά και είμαι πεπεισμένος πως με τον Σαρλ (σ.σ Λεκλέρκ) θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του “θρύλου” της Φεράρι, γράφοντας νέα “χρυσά” κεφάλαια στην ιστορία του οργανισμού».

Η δημοσίευση της Φεράρι: