Το παιχνίδι θα κάνει πρεμιέρα τη 16η Ιουνίου, όμως, οι προπαραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει και εκτός από την απλή έκδοση, υπάρχει και το Champions Edition με εξώφυλλο τον Μαξ Φερστάπεν και μία σειρά από επιβραβεύσεις για όλους όσοι το επιλέξουν.

Το F1 23 έρχεται με νέες πίστες

Το βιντεοπαιχνίδι θα κυκλοφορήσει με δύο νέες πίστες, τις οποίες δεν περιλάμβανε το F1 22. Το Las Vegas Street Circuit που θα μεταφέρει την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα της Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το Losail International Circuit στη Ντόχα του Κατάρ.

Το Losail υπήρξε ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2021, αλλά το Λας Βέγκας είναι μία εντελώς νέα χάραξη, που δεν έχει υπάρξει ποτέ στη Φόρμουλα 1. To F1 23 ωστόσο θα περιλαμβάνει και πίστες που δεν υπάρχουν στο πρωτάθλημα του 2023, όπως το Paul Ricard, τη Shanghai και το Algarve, το οποίο ίσως γνωρίζουμε καλύτερα ως Portimao. Αυτές οι πίστες θα ενταχθούν στις παραδοσιακές, με τους gamers να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλες λειτουργίες του F1 23 και όχι τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Braking Point 

Το Braking Point είναι το πολυαναμενόμενο story mode. Ακολουθεί τις καριέρες του νεαρού πρωτοεμφανιζόμενου, Έιντεν Τζάκσον και του έτερου πρωταγωνιστή, Ντέβον Μπάτλερ. Οι δύο τους, βρίσκονται μαζί στην Konnersport Racing Team, την ομάδα που εντάχθηκε στο grid της F1 πιο πρόσφατα από κάθε άλλη.

Το ανερχόμενο αστέρι της Φόρμουλα 2 και αδελφή του Devon, η Κάλι Μάιερ, έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ποτέ το πρωτάθλημα της F2. Διψασμένη για περισσότερη επιτυχία, επιθυμεί διακαώς να λάβει την ευκαιρία της, στην κορυφαία σκηνή. Θα πρέπει ο Ντέβον ή ο Έιντεν να… κάνουν χώρο για την Κάλι ή αυτό θα «διαταράξει» τη γαλήνη της οικογένειας και θα προκαλέσει προβλήματα;

Στο Braking Point, ο παίκτης περιμένει μία ιστορία με ανατροπές και εξέλιξη, βάσει των επιλογών που θα πραγματοποιήσει στην πορεία του παιχνιδιού.

Αναβαθμίσεις χειρισμού

Οι αλλαγές αφορούν τόσο τους gamers με τιμονιέρες, όσο και εκείνους με χειριστήρια. Τα νέα physics των μονοθεσίων δίδουν στα αυτοκίνητα καλύτερη πρόσφυση κατά το φρενάρισμα, την επιτάχυνση και τη στροφή, επιτρέποντας πιο προβλέψιμη συμπεριφορά. Επιπλέον, η μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ αεροδυναμικής και πρόσφυσης των ελαστικών έχει ως αποτέλεσμα μία πιο ρεαλιστική αίσθηση.

Παράλληλα, για το 2023, εντάχθηκαν στο παιχνίδι και κάποια χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν από τη μεγάλη κοινότητα των gamers σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κόκκινες σημαίες –που επιστρέφουν στη σειρά ύστερα από εννέα χρόνια– θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο δράμα, με τους οδηγούς και τις ομάδες να καλούνται να επανεξετάσουν τις στρατηγικές των αγώνων εν κινήσει, καθώς τα μονοθέσια θα επιστρέφουν στα πιτ.

Διαβάστε ακόμη: