Με ποσοστό 66,7% η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ πριν λίγα λεπτά καταψήφισε το θέμα της ανάκλησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε θέσει η Greenhill Investments των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ενώ με βάση το προαναφερόμενο ποσοστό υπάρχει πλέον και η αναγκαία καταστατική πλειοψηφία των δύο τρίτων ώστε να ψηφιστεί στη συνέχεια η αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόλυτη επιβεβαίωση όσων έγραψε από χθες το βράδυ το radar.gr, αλλά και μια τεράστια νίκη για τους Ολλανδούς καθώς γίνονται οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ομίλου αποκαθιστώντας την ηρεμία και την τάξη στο θέμα της ρευστότητας αλλά και της οικονομικής ασφυξίας στην οποία είχαν περιέλθει οι εργαζόμενοι.

Να τονίσουμε ότι στη γενική συνέλευση πραγματοποίησε παρέμβαση ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο κορυφαίος καθηγητής του εμπορικού δικαίου στη Νομική Αθηνών, ο οποίος κατηγόρησε ξανά τους εφοπλιστές για τακτικισμό, λέγοντας ότι το αίτημα για ανάκληση του ΔΣ είναι παντελώς χωρίς τεκμηρίωση.

Σημείωσε ότι το αίτημα της ανάκλησης του ΔΣ διατυπώθηκε ένα μήνα μετά την εκλογή του οργάνου με μεγάλη πλειοψηφία και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν σε τόσο λίγο χρόνο να διαπιστωθεί η ανεπάρκειά του.

Ο κ. Σωτηρόπουλος υποστήριξε ότι πίσω από την Greenhill είναι η προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ που την οδήγησε στην δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αυτό φαίνεται από τα πρόσωπα που έχει προτείνει σε αντικατάσταση του σημερινού ΔΣ. Συμπλήρωσε επίσης ότι ο πραγματικός λόγος της αντίδρασης των εφοπλιστών είναι ότι δεν έχουν τη διάθεση ούτε τα κεφάλαια για να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη συνέχεια, δόθηκε «Πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ από τη γενική συνέλευση των μετόχων, με ποσοστό 68,24%.

H αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

– Ποσό περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.

2. Ποσό περίπου 100 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Ακολουθεί το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του radar.gr

Για ευρύτατη νίκη των Ολλανδών της Reggeborgh σε όλα τα ανοιχτά επίπεδα, δικαστικό και γενική συνέλευση κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις έγκυρων παραγόντων της αγοράς.

Σύμφωνα με δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους, η κυρίαρχη εκτίμηση την ώρα τούτη είναι πως οι Ολλανδοί θα κερδίσουν την προσωρινή διαταγή ενόψει των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι Μπακοκαυμενάκηδες όσον αφορά την γενική συνέλευση του Ιανουαρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο βαθμό που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί δικαστικής νίκης των Ολλανδών που θα ανακοινωθεί το πρωί, τότε θα διενεργηθεί κανονικά η προγραμματισμένη γενική συνέλευση όπου κατά έγκυρες πηγές θα υπάρξει απαρτία και θα ληφθούν αποφάσεις για την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ!

Υπό αυτή την έννοια, οι πληροφορίες λένε πως η ενδοομιλική σύγκρουση βαίνει προς τουλάχιστον προσωρινή εκτόνωση καθώς στο μεταξύ υπάρχουν συνεχείς επαφές μεταξύ διοίκησης του Ελλάκτωρα και των Μπακοκαυμενάκηδων.

Έγκυροι επιχειρηματικοί και τραπεζικοί κύκλοι μιλάνε για ένα άτυπο μορατόριουμ μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών που θα μορφοποιηθεί με την συμμετοχή στο νέο ΔΣ της Ελλάκτωρ σήμερα στη γενική συνέλευση ενός μέλους που θα συμφωνηθεί μεταξύ Ολλανδών και Μπακοκαυμενάκηδων.

Και δεν θα είναι ο Εξάρχου αλλά πρόσωπο που δεν έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών!

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.