Καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου αναβάθμισης κατοικιών που έχουν ενταχθεί «Εξοικονομώ 2021», εντός της προθεσμίας έξι μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, σύμφωνα με σημερινή (04/05) ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στα 2.2 δισ. ευρώ ανήλθε ο προϋπολογισμός του έργου «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυξήθηκε, έτσι, κατά περίπου 850 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τόσο τις ανάγκες ενός τρίτου κύκλου κρατικών ενισχύσεων, εκείνου του 2023, με στόχο τη ενεργειακή θωράκιση, αλλά και νέα προγράμματα, όπως τα φωτοβολταϊκά στη στέγη.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 2.2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1.63 δισ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, 365 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από άλλη πηγή, κατά πάσα πιθανότητα το ΕΣΠΑ. Το αρχικό χρηματοδοτικό σχήμα, δηλαδή πριν από την αύξηση του προϋπολογισμού, αφορούσε 1.35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1.09 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: