Όλοι οι επιλαχόντες (ήτοι και οι 47.433) εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» ως κατ’ αρχήν επιλέξιμοι, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξάνεται κατά 591.700.000€ και ανέρχεται συνολικά σε 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ (ποσοστό αύξησης 94%). Συνολικά, οι δικαιούχοι είναι, πλέον, 87.578 νοικοκυριά.

Όσοι από εκείνους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου, μπορούν να αρχίσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, οι οποίες σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Με την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων στο πρόγραμμα, η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αυξάνεται κατά 81.8 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 5.890 νοικοκυριά.

Οι συνολικά 14.246 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, ενισχύονται με 201.8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις δημοσιοποιηθεί ο νέος οδηγός του προγράμματος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε ότι «ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα και σήμερα, εντάσσουμε το σύνολο των επιλαχόντων, τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το περιβάλλον».