Μια αποκαλυπτική καταγγελία που αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτίνας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Ονομάζομαι Α.Ν. και θέλω να σας πω, κι αυτό είμαι διατεθειμένη να το καταθέσω και ενόρκως στην Εισαγγελία ή στην Αστυνομία, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου με είχε ρωτήσει στη διάρκεια του «καφέ» αν ο άνδρας της επιστρέψει πίσω από τη στιγμή που το παιδί της αρρωστήσει»!

Η εφημερίδα αναφέρει έχει στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία της γυναίκας, η οποία γραπτώς δήλωσε πρόθυμη να καταθέσει τα πάντα στις Αρχές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε καφετζού «Αν αρρωστήσει το παιδί, αυτός θα έρθει πίσω;»

«Μέχρι τώρα δεν το έκανα. Φοβόμουν. Όμως, μετά από όλα αυτά που ακούω κι από τη στιγμή που η γυναίκα αυτή βρίσκεται στην φυλακή, αποφάσισα να μιλήσω. Μία φίλη είχε πληροφορηθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναζητούσε χαρτορίχτρες ή καφετζούδες και πλήρωνε γι’ αυτό. Ηταν Νοέμβριος του 2020 όταν μετά από τηλεφωνικό ραντεβού πήγα στο σπίτι της στην οδό Μπιζανίου. Είχε κρατήσει το φλιτζάνι από τον καφέ του συζύγου της και χωρίς να χάνει χρόνο, με κάλεσε να το «διαβάσω» και να της πω αν ο Μάνος έχει σχέση με μία γυναίκα το όνομα της οποίας αρχίζει από Α, Ανδριάννα, αν θυμάμαι καλά. Στη διάρκεια της συνομιλίας μας μου είπε ότι έχει μόνο ένα παιδί την Τζωρτζίνα. Δεν μου είπε το παραμικρό για το άλλο παιδάκι την Ίριδα, το οποίο προφανώς ήταν νεογέννητο εκείνη την εποχή». Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 η Ίριδα μόλις είχε γεννηθεί, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν 7,5 ετών. Η Μαλένα είχε «φύγει» από τη ζωή το 2019.

Η «καφετζού» της είπε κάποια πράγματα και τότε με ψυχρό ύφος η Ρούλα Πισπιρίγκου την ρώτησε: «Να σου πω, αν αρρωστήσει το παιδί, αυτός θα έρθει πίσω;». Η γυναίκα σημειώνει ότι έπαθε σοκ. «Δεν ξέρω αν θα γυρίσει αυτός σε σένα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφερθεί για τα παιδιά, όπως θα έκανε κάθε πατέρας. Ακόμη κι αν είναι χωρισμένος…» της απάντησε. «Ναι, καλά καλά…» ήταν η ανταπάντηση της Πισπιρίγκου.

Αμέσως η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε στη δεύτερη ερώτηση η οποία ήταν «Ξέρεις κανέναν που να δέρνει για να τον κάνει τόπι στο ξύλο εκ μέρους μου; Θα σε κάνω χρυσή» της είπε. Για να λάβει την απάντηση: «Αυτά δεν γίνονται».

Η Α.Ν. περιέγραψε τι ακολούθησε: «Ε, αυτό ήταν, τελείωσα τον καφέ με χίλια ζόρια, της είπα λυπάμαι, εγώ δεν είμαι τόσο καλή στον καφέ για να σας πω αυτά που θέλετε και έφυγα. Κοίταγα τις επόμενες μέρες ειδήσεις μην ακούσω για κανέναν ξυλοδαρμό ώστε να επέμβω αλλά τίποτα. Τόσο είχα αγχωθεί… Αλλά τα έλεγε πολύ σοβαρά».

Εντολή για ανάκτηση του tablet που βρίσκεται στον τάφο της Τζωρτζίνας

Η 18η τακτική ανακρίτρια που διεξάγει την έρευνα στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, έδωσε εντολή για να ανασυρθεί από τον τάφο του παιδιού το tablet που είχε τοποθετηθεί μαζί του.

Μάλιστα, η ανάσυρση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον τάφο του παιδιού αναμένεται να γίνει άμεσα. Εν συνεχεία, το τάμπλετ θα παραδοθεί για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Ο δρόμος για την συγκεκριμένη ανακριτική πράξη άνοιξε όταν στο γραφείο της κ. Σαλάππα εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και κατέθεσε ότι η συγκεκριμένη συσκευή είχε ταφεί με την Τζωρτζίνα, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την επισκέφτηκαν στη φυλακή η μάνα και η αδερφή της

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκίνησαν το πρωί από την Πάτρα προκειμένου να επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού την 33χρονη για να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, η αδερφή της, Δήμητρα, η μητέρα της, Ελένη Πισπιρίγκου και ο πατριός της.

 

Η Πισπιρίγκου η οποία διανύει την τέταρτη ημέρα κρατούμενη σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης.

«Θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης και σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», αναφέρει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

Η ίδια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της 9χρονης κόρης τους ενώ χτες το μεσημέρι, ο 30χρονος άντρας μετέβη εκ νέου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και κατέθεσε στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει.

Μάνος Δασκαλάκης: «Θέλω να μπω μισή ώρα στο κελί της»

«Για μένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί. Ειλικρινά σου μιλάω. Ας μπω εγώ φυλακή μετά» λέει ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αγγελική Νικολούλη και θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο «Φως στο Τούνελ».

Στη συνέχεια του τρέιλερ υπάρχει ένας ακόμα διάλογος ανάμεσα σε Νικολούλη και Δασκαλάκη που προφανώς αφορά κάποιο όνειρο που είδε ο πατέρας και το οποίο το ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης. Ακούγεται, λοιπόν, η Αγγελική Νικολούλη να τον ρωτάει «σε εκείνο το όνειρο, εσύ τι θα απαντούσες στη Τζωρτζίνα» και τον Δασκαλάκη να απαντάει «ότι την ευχαριστώ ακόμα και τώρα».

Η δημοσιογράφος επανέρχεται και ρωτάει «για ποιο πράγμα» με τον πατέρα της 9χρονης να απαντάει «για τη δικαίωση»!

Καταθέτει αυτήν την ώρα ο γιατρός της Τζωρτζίνας – «Πολεμήσαμε μαζί με τη Τζωρτζίνα»

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε περίπου στις 11 το πρωί ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται κρίσιμος μάρτυρας καθώς είναι ο γιατρός που είχε σώσει τη ζωή της Τζωρτζίνας όταν εκείνη είχε εισαχθεί στην εντατική Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

Πισπιρίγκου: «Δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας»

Για την εκταφή της Τζωρτζίνας και τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έχει ενημερωθεί για όσα έχει πει ο πρώην σύζυγός της εις βάρος της και από τους συγγενείς της που την επισκέφτηκαν νωρίτερα και δεν ασχολείται πλέον. Ενημερώθηκε και για την εκταφή της Τζωρτζίνας και θεωρεί ότι γίνεται άδικα η εκταφή της Τζωρτζίνας κι ότι δεν θα βρεθούν στοιχεία εις βάρος της».

Η 33χρονη η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, από την πρώτη ημέρα είχε αιτηθεί να έχει τηλεόραση στο κελί, αίτημα που ικανοποιήθηκε σημερα.

Στο σενάριο της ανθρωποκτονίας συγκλίνουν οι ιατροδικαστές για τον θάνατο της Ίριδας

Μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, τόνισε πως οι ισχυρισμοί της 33χρονης ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε ενδονοσοκομειακά στην Τζωρτζίνα δεν ευσταθούν.

Επιπλέον, μίλησε και για τον θάνατο της Ίριδας, αναφέροντας πως το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλωνει πνευμονικό οίδημα.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε ειδικότερα.

Φως στο μυστήριο του θανάτου της Ίριδας, επιχειρεί να ρίξει με νέα ανάρτησή του στο Twitter και ο ιατροδικαστής Γρηγορης Λέων.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, ο ιατροδικαστής αναφέρεται συγκεκριμένα στις «ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων».

«Οι ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων είναι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Διαβάζω στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας ”διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος”» γράφει ειδικότερα στο Twitter.

Συγγενικό της πρόσωπο ερευνάται για την κεταμίνη – Στις «πιάτσες» των ναρκωτικών «δείχνει» ο Κατερινόπουλος

Η θανατηφόρα δόση της κεταμίνης και το πώς και από πού κατάφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθευτεί την ουσία, με την οποία σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, παραμένει στο μικροσκόπιο των Αρχών, που συνεχίζουν τις έρευνες τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στο συγγενικό της περιβάλλον.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που φέρεται να ανήκει στον χώρο των τοξικομανών, εξετάζεται από τις Αρχές ως το άτομο που ενδέχεται να την βοήθησε να βρει την κεταμίνη. Το συγκεκριμένο άτομο, μάλιστα, δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρει την εν λόγω ουσία.