Στην επίτευξη ενός υψηλού ανεκτέλεστου ύψους 5 έως 7 δισ. σταθερά την επόμενη πενταετία, στοχεύει η Intrakat, με στόχο την μεγαλύτερη συμβολή στην λειτουργική κερδοφορία της πράσινης ενέργειας και των ΣΔΙΤ.

«Η προσπάθεια για το 2024 και 2025  είναι να πάψουμε να έχουμε απόλυτη εξάρτηση από κλάδο κατασκευής και να επιτύχουμε ένα διαφοροποιημένο EBITDA  με τις ΑΠΕ να συνεισφέρουν το 30%, τις ΣΔΙΤ άλλο ένα 30% και το EBITDA των κατασκευών το 40%» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η εταιρεία όπως είπε ο επικεφαλής, κατάφερε το 2023 να επανεκκινήσει όλα τα  σημαντικά έργα σε Ελλάδα και Ρουμανία και να ανακτήσει την αξιοπιστία της Άκτωρ αλλά και την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Συνεργασία με τη ΔΕΗ

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων έδωσε έμφαση και στη συνεργασία με τη ΔΕΗ λέγοντας ότι είναι μεγαλύτερης σημασίας από την εξαγορά της Ελλάκτωρ, καθώς διασφαλίζει μια προοπτική μελλοντικής κερδοφορίας στον όμιλο. Όπως είπε το 2023 ήταν μια καθοριστική χρονιά για την Intrakat, που μπήκε σε μια νέα εποχή.

Με την εξαγορά της  Ελλάκτωρ, το 2023 έγινε η ιστορικότερη χρήση του ομίλου Intrakat, καθώς αυτή τη χρονιά διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα 412 εκ. ευρώ το 2023, τριπλασίασε το ανεκτέλεστο έργων που σήμερα φτάνουν στα 4,9 δισ. ευρώ και υπερτριπλασίασε την κεφαλαιοποίηση της στα 800 εκ. ευρώ φέτος από 234 εκ. πέρσι.

«Η προσπάθεια η δική μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό όμιλο σημαντικά προστατευμένο ώστε να είναι εδώ για πολλά χρόνια. Δεν ήρθαμε να δώσουμε μέγεθος και να αποκτήσουμε κεφαλαιοποίηση και να φύγουμε. Ήρθαμε για να μείνουμε.

Χτίζουμε το μέλλον και μας ενδιαφέρει να έχουν αξία οι μέτοχο» είπε ο κ. Εξάρχου και επισήμανε ότι στην Intrakat κανείς μέτοχος δεν θα βρει ευκαιριακή δυνατότητα να βγάζει  χρήματα. Είμαστε εδώ για να αναπτυχθούμε  στο μέλλον, όσοι επενδύουν στην Intrakat επενδύουν στη προοπτική του μέλλοντος. Όποιος συμμετέχει προκειμένου να έχει ευκαιριακά χρηματιστηριακά κέρδη θα αστοχήσει και διαρκώς θα διαπιστώνει ότι έσφαλε όπως συνέβη  στο παρελθόν».

Διαβάστε ακόμη