Ο S&P 500 υποχώρησε την Πέμπτη, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια συνέχισαν να ανησυχούν τους επενδυτές, όπως συνέβη και καθ’όλη τη διάρκεια ενός πολύ αδύναμου μήνα και τριμήνου για τις μετοχές. Ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς διαπραγματεύθηκε 0,2% χαμηλότερα.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 21 μονάδες ή 0,1%. Ο  Nasdaq Composite υποχώρησε 0,5%.

Σε νέο υψηλό 15 ετών η απόδοση του 10ετούς Tbill

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε σε νέο υψηλό 15 ετών στις αρχές της διαπραγμάτευσης, καθώς τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν μια ακόμα ανθεκτική αγορά εργασίας με τις αιτήσεις ανεργίας να έρχονται σε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Η χρηματιστηριακή αγορά δέχεται τις επιπτώσεις από την αγορά ομολόγων τον τελευταίο καιρό καθώς με οποιαδήποτε άνοδο των επιτοκίων αυξάνονται τις ανησυχίες για ύφεση και αυτό στέλνει τις μετοχές σε νέα χαμηλά.

Ο S&P 500 έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο αυτή την εβδομάδα, καθώς η απόδοση 10 ετών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Η τεχνολογική Micron υποχώρησε περισσότερο από 4% αφού πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση για τα κέρδη για το τρέχον τρίμηνο. Οι βασικές μετοχές τεχνολογίας megacap όπως η Microsoft, η Apple και η Amazon ήταν επίσης χαμηλότερα.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος ενός δύσκολου μήνα και τριμήνου συναλλαγών

Από το κλείσιμο της Τετάρτης, ο Dow Jones είναι έτοιμος να κλείσει 3,4% κάτω σε μηνιαία βάση και 2,5% χαμηλότερα στο τρίμηνο.

Ο S&P 500 αναμένεται να ολοκληρώσει τον μήνα με πτώση 5,2% και το τρίμηνο με πτώση περίπου 4%.

Ο Nasdaq  βρίσκεται σε ρυθμό για να ολοκληρώσει τον μήνα και το τρίμηνο χάνοντας 6,7% και 5%, αντίστοιχα.

Ενώ οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στην πιο πρόσφατη ανάγνωση του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης που αναμένεται την Παρασκευή. Η ένδειξη PCE είναι η προτιμώμενη μέτρηση πληθωρισμού της Federal Reserve.

Η Wall Street παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, καθώς οι διαπραγματεύσεις του νομοθέτη για ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες των ΗΠΑ συνεχίζονται πριν από την προθεσμία της 1ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: